Nästa artikel
Frågetecken kring dragkrok på Tesla Model 3 – på väg att fasas ut?
Nyheter

Frågetecken kring dragkrok på Tesla Model 3 – på väg att fasas ut?

Publicerad 26 april 2021
Tesla har tagit bort dragkroken från listan över tillval för Model 3. Den går dock fortfarande att välja bakom kulisserna ”under en period”.

Tesla har gjort flera förändringar när det gäller Model 3 den senaste tiden. Vissa versioner har prissänkts med 30 000 kr och samtidigt har räckvidden förlängts i Long Range Dual Motor-versionen som nu klarar över 60 mil på en laddning.

Men nu har medlemmarna i svenska Teslaklubben även uppmärksammat en förändring som eventuellt kan påverka försäljningen. Dragkroken har försvunnit som tillval.

Det är fortfarande möjligt att beställa dragkrok ”vid sidan av menyn”

Teslas förklaring är att dragkroken försvunnit från bygg-din-bil-funktionen på hemsidan, men att det fortfarande kommer vara möjligt att välja dragkrok ”vid sidan av menyn” under en viss period. Hur lång den perioden är avslöjas inte.

”Dragkrok till Model 3 är ett ’off menu’-tillval under en begränsad period, vilket innebär att kunderna är varmt välkomna att kontakta Teslas butiker eller virtuella team om de önskar göra en fabriksbeställning av Model 3 med dragkrok. Model 3 utan tillvalet dragkrok går att beställa helt online som vanligt”, uppger Tesla i ett uttalande.

Dragkrok är ett uppskattat tillval som inte är alltför vanligt bland elbilar.

Kvar för Model Y

Tesla förklarar heller inte varför ändringen görs. Att erbjuda tillval som inte presenteras officieillt vid beställning av bilen kan innebära att köpare som inte är medvetna om att dragkroken fortfarande går att få väljer bort Model 3 till förmån för en annan elbil med dragkrok.

Enligt Tesla är dock de flesta köpare i kontakt med någon på Tesla i samband med beställningen och har då möjlighet att välja till dragkrok i efterhand.

Tesla Model Y har fortfarande kvar dragkrok som tillval för 14 000 kr. Den större Model X hade tidigare dragkrok som standardutrustning. Förmodligen blir det så även i fortsättningen, när Tesla nu lanserat en uppdaterad version av Model X, men det bekräftas inte i nuläget. Läget för Model X kommer enligt Tesla klarna i samband med att uppdaterade Model X blir typgodkänd i EU.

Läs också: Dieselbilen klarar släpet bäst – så lyckas elbilen

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.