Nästa artikel
Tesla Model 3 får lägre pris – och mer utrustning
Nyheter

Tesla Model 3 får lägre pris – och mer utrustning

Publicerad 16 april 2021 (uppdaterad 16 april 2021)
Tesla kapar priset på flera Model 3-versioner med 30 000 kr. Det kan vara en kontring efter prissänkningen av konkurrenten Polestar 2.

Tesla har kapat priset på Model 3 med 30 000 kr. Det är den senaste i den långa raden av prisjusteringar som görs för Teslas modeller.

Prislappen för instegsmodellen Tesla Model 3 Standard Range Plus med en räckvidd på knappt 45 mil är numera 549 990 kr, plus en så kallad ”destinations- och dokumentavgift” på 9 180 kr. Bilköparen kan sedan dra av 70 000 kr på priset tack vare elbilsbonusen.

En annan nyhet är att Standard Range Plus-versionen av Model 3 även ta del av de uppdateringar som den dyrare Long Range-versionen fick innan årsskiftet – bland annat värmepump, elbaklucka och en ny mittkonsol med trådlös mobilladdning som standard. Värmepumpen ska ge lägre förbrukning och längre räckvidd i lägre temperaturer.

Värmepumpen ska ge längre räckvidd i kallt väder

Tesla Model 3 Long Range med fyrhjulsdrift och räckvidd på 58 mil har också prissänkts med 30 000 kr. Den kostar numera 619 990 kr före elbilsbonusen.

Prissänkningen kan tolkas som att Tesla vill öka försäljningen innan regeringen vill införa nya och tuffare regler för förmånsbilar den 1 juli, men å andra sidan har priset sänkts även i andra länder.

En annan förklaring kan vara att Polestar 2 nyligen lanserades i billigare versioner med lägre prislapp. Polestar 2 kostar numera från 489 000 kr före elbilspremien, men utrustningen skiljer sig åt mellan Polestar och Tesla. Priserna går därför inte att jämföra rakt av.

Läs också: Polestar 2 blir billigare – kommer med framhjulsdrift

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.