Nästa artikel
Tesla Model 3 får längre räckvidd – klarar över 60 mil
Nyheter

Tesla Model 3 får längre räckvidd – klarar över 60 mil

Publicerad 26 april 2021
Tesla förlänger räckvidden i Model 3 till över 60 mil. Räckvidden blir över sju mil längre än för konkurrenten från Polestar.

Tidigare i april sänkte Tesla priset på flera Model 3-versioner med 30 000 kr. Versionen med längst räckvidd, som kallas Long Range Dual Motor, klarade då 58 mil på en laddning enligt WLTP-körcykeln.

Nu har Tesla gjort en liten justering på alla bilar som tillverkas från och med april. Räckvidden i Tesla Model 3 Long Range Dual Motor höjs nu till 61,4 mil. Med tanke på att modellen vid lanseringen klarade 56 mil har räckvidden därmed ökat med 5,4 mil.

De köpare som beställt en bil men ännu inte fått den levererad kommer automatiskt få versionen med längre räckvidd, bekräftar Tesla för Vi Bilägare. Den längre räckvidden är ett resultat av att Tesla justerat både klimatsystemet, drivlinan, hårdvaran och mjukvaran.

Konkurrenten Polestar lanserade nyligen flera nya versioner av elbilen Polestar 2. Längst räckvidd har den tvåhjulsdrivna varianten med stora batteriet, som klarar mellan 51,5 och 54 mil på en laddning.

Läs också: Tesla Model 3 får lägre pris – och mer utrustning

Så här ser det ut i Teslas konfigurator.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.