Bild
Nästa artikel

Experten om Saab: "Nu kan framtiden bli spännande"

Nyheter

Koenigsegg köper Saab. Därmed lämnar Saab krisdrabbade General Motors och en oviss framtid, ett glädjebesked anser bilanalytikern Matts Carlsson.

På tisdagsförmiddagen bekräftades affären mellan Koenigsegg, GM och Saab. Nu hoppas Saab på en nystart efter många förlustfyllda år i amerikansk ägo.

"Den föreslagna överenskommelsen kommer att ge oss möjlighet att maximera potentialen hos vårt varumärke" skriver Jan Åke Jonsson, vd för Saab Automobile AB i tisdagens pressmeddelande.

Då det under våren spekulerats kring om Saab skulle landa hos kineser, Fiat eller en ny amerikansk ägare är bilanalytikern Matts Carlsson nöjd med de nya norsk-svenska ägarna.

- För fem år sedan arbetade Saab fram en ny strategi för att få företaget på fötter. Nu är strategin klar, men GM orkade inte hålla ut. Får Saab arbeta i fred nu kan framtiden bli spännande, säger Matts Carlsson till E24.

Så sent som i mars i år uppgavs de kinesiska biltillverkarna Geely Automobile och Dongfeng Motor Group vara intresserade av Saab. Därefter har Saab kopplats samman med flera andra kinesiska intressenter.

- Det har funnits ett stort intresse för Saab och kineserna såg ut att ha de finansiella resurserna som krävdes, säger Matts Carlsson.

Men att så inte blivit fallet tycker Matts Carlsson är hoppingivande:

- Dessa ägare kan arbeta ostört och driva Saab efter eget huvud.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.