Nästa artikel
”Jag gick på aprilskämtet – fem dagar för sent”
Krönika

”Jag gick på aprilskämtet – fem dagar för sent”

Publicerad 6 april 2022 (uppdaterad 7 april 2022)
Brenderups batterisläp för elbilar ska bli verklighet – men inte nu.

Detta är en krönika. Det innebär att innehållet är skribentens egen uppfattning.


Släptillverkaren Brenderup har skickat ut ett pressmeddelande om att ett nytt ”batterisläp” är under utveckling. Tanken är att förse elbilen med ström för att räckvidden inte ska bli så kort med ett släp på kroken.

Pressutskicket gjordes den 1 april, och det är ju förstås en varningsklocka. Men flera andra pressmeddelanden skickades också ut den 1 april utan att vara osanna, bland annat att tre av tio nyregistrerade bilar är eldrivna och att Toyota visar upp en ny prestandamodell med världens konstigaste avgasutblås.

Jag fångade dessutom upp nyheten fem dagar senare och då låg pressmeddelandet fortfarande kvar. Som kontaktperson fanns dessutom en ”riktig” person, ingen som hette ”Primo Aprilo” eller liknande.

Själva tanken med att lansera ett batterisläp är ju heller inte ny. Det har flera andra tillverkare redan gjort, och det har även visats husvagnar med batteridrift. Detaljen som till slut fällde avgörandet var att Brenderups batterisläp skulle ge 1 200 mils räckvidd. Där tog jag fel på en decimal, och plötsligt var jag fast i aprilskämtsträsket.

Platschefen på företaget uppger att batterisläpet var ett aprilskämt, men att det faktiskt ska lanseras ett batterisläp i framtiden. Vi får hoppas att de inte gör det på första april!

Visst är det kul med aprilskämt, men i de här tiderna tycker jag det är viktigt att du som läsare ska kunna lita på att det Vi Bilägare skriver är sant. Jag ber om ursäkt för min klantighet och lovar att behålla de kritiska glasögonen på även veckan efter aprilskämtsfesten.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.