Nästa artikel
Xpeng stoppar reservationerna för svenska köpare
Nyheter

Xpeng stoppar reservationerna för svenska köpare

Publicerad 27 juni 2022
Kinesiska bilmärket Xpeng har pausat möjligheten att reservera den eldrivna sedanmodellen Xpeng P5 i Sverige.

Det blev ett blandat omdöme när Vi Bilägare provkörde nykomlingen Xpeng P5, en eldriven sedanmodell som ska konkurrera med bland andra Polestar 2 och Tesla Model 3. Den kinesiska elbilen kostade 550 000 kronor och det tyckte vår provförare Fredrik Diits Vikström helt enkelt inte den var värd.

Nu har Xpeng pausat möjligheten för köpare i Sverige, Danmark, Norge och Nederländerna att reservera ett exemplar av Xpeng P5. Beskedet dyker upp bara några månader efter att orderböckerna öppnat. Xpeng ska istället fokusera på den större och dyrare modellen P7 och senare även på suv-modellen G9. Hur framtiden ser ut för Xpeng P5 är oklart.

– Vår senaste bedömning är att de tidigare kommunicerade leveranstiderna för P5 i Europa inte kommer gå att nå, säger en talesperson för Xpeng till sajten Electrek, och hänvisar till de globala problemen i leveranskedjan.

Xpeng uppger att företaget har en ”aktiv dialog” med de köpare som gjort en reservation av P5 och det ska även finnas möjlighet att uppgradera reservationen till en P7.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 27 juni 2022 Ful ,för dålig och högt pris…
  • 27 juni 2022 Har säkert med priset och DC…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.