Nästa artikel
Xpeng närmar sig Sverige – sedanmodellen P7 först ut
Nyheter

Xpeng närmar sig Sverige – sedanmodellen P7 först ut

Publicerad 28 september 2021
Den kinesiska uppstickaren Xpeng börjar snart sälja bilar i Sverige. Först ut är sedanmodellen P7.

Flera kinesiska bilmärken är på väg att inta den europeiska marknaden. På svenska vägar har till exempel elbilen MG ZS redan blivit populär.

En annan uppstickare som redan börjat säljas i Norge och som nu även gör sitt intåg i Sverige är Xpeng. Märket har lanserat en svensk hemsida med en funktion för att konfigurera sedanmodellen P7. Några svenska priser finns dock inte, och det finns heller ingen information om var bilarna ska säljas, levereras eller servas.

På den svenska hemsidan är det sedanmodellen Xpeng P7 som är i fokus. Den är nio centimeter kortare än Tesla Model S och har märkets egenutvecklade system Xpilot 2.5 med adaptiv farthållare och filhållningsassistans.

Xpeng P7 har bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift, upp till 430 hk och ska klara 0–100 km/tim på 4,5 sekunder som bäst. Räckvidden ligger på mellan 47 och 53 mil enligt WLTP-körcykeln.

Interiören bjuder på en stor skärm för digitala instrument och en ännu större pekskärm för infotainmentsystemet. Det finns även panoramatak, ljudsystem från Dynaudio och mjukvaruuppdateringar över nätet.

På den norska marknaden säljs även suven Xpeng G3, men den finns inte med på den svenska hemsidan. Inte heller den nyligen visade sedanmodellen P5, som bjuder på lägre prislapp och ”baksätesbio”, finns med.

Vi Bilägare har sökt företrädare för Xpeng.

Klarar upp till 53 mil
Modellversion Xpeng P7 4WD High Performance Xpeng P7 Super Long Range
Drivning Fyrhjulsdrift Bakhjulsdrift
Räckvidd 47 mil 53 mil
0–100 km/tim 4,5 sek 6,9 sek

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (17)

  • 28 september 2021 Kinesiska tillverkare har…
  • 28 september 2021 Blir intressant att se hur…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.