Bild
Nästa artikel

Volvo växer och går med vinst

Nyheter

Volvo PV närmar sig 100 000 sålda bilar per kvartal. Tack vare den ökade försäljningen och de tidigare nedskärningarna går bolaget med vinst igen.

- Detta är vårt sjätte kvartal i rad med förbättrad lönsamhet och det andra kvartalet i rad som vi gör en vinst, säger Stephen Odell, Volvos PV:s vd, enligt TT.

Efter en mörk period med förlustsiffror och minskad försäljning ser Volvo ut att vara på väg mot bättre tider. Den stigande trenden förklaras av framgångar i Europa och Asien, i USA blev det däremot ett fall nedåt med 16 procent.

- Jag tror det kommer att ta lång tid innan USA når tillbaka till de tidigare nivåerna, till följd av den höga arbetslösheten och de stora underskotten, säger Stephen Odell.

Enligt Stephen Odell kan Volvos återhämtning komma att variera från land till land.

- Vi har Spanien, Grekland och Portugal, med sina inhemska problem med underskott. Storbritannien har just beslutat om åtstramningar. Detta kommer förstås också att påverka efterfrågan.

Samtidigt räknar Stephen Odell med en årlig försäljningsvolym på upp mot 17 miljoner bilar för bilindustrin i Kina. Dessutom börjar det synas tecken på bättre tider i Ryssland.

- Det bådar gott för framtiden, säger Stephen Odell.
Taggar: Nyheter
Volvo växer och går med vinst

Kommentarer

#1
lubos
2010-07-26 19:28

Det visar sig alltmer tydligt vilket misstag Volvo AB:s dåvarande styrelse gjorde med försäljningen av Volvo Pv till Ford. Även Ford begrundar säkert
sin roll i försäljningen till Geely, som nu kommer att kunna göra Geely till ett av världens mest konkurrenskraftiga märken med hjälp av know-how från Volvo Pv!

#1
Kålle
2010-07-26 23:54

Dom skrattar röva av sej borta i Kina!

#1
Emme - den riktiga som inte skriver FUD
2010-07-27 15:34

Att sälja Volvo nu är ju att skjuta sig själv i foten.
Varför sälja en vinstmaskin?

#1
Per
2010-07-27 16:55

Leif J. på Volvo har erkänt att han ångrar försäljningen av Volvo Personvagnar till Ford. Då erkänner man att man har gjort fel. Nu kommer Ford och gör nästa misstag och nästan ger bort Volvo PV till kinerserna så att de säkert skall kunna komma igång och producera konkurrenskraftiga bilar. Grattis Kina!

#1
Lasse
2010-07-27 18:53

Volvo skall säljas till Kina.
Ford vill komma in på den kinesiska marknaden.
Då spelar det ingen roll vad Ford får betalt för att sälja Volvo Personvagnar. Volvo personvagnar är enbart en liten bricka i spelet om att komma in på den kinesiska bilmarknaden, tyvärr.
Plåtskrynklaren Lasse.

#1
Calle
2010-07-28 12:14

Undrar om inte Volvo är ett starkare varumärke än Geely (även i Asien) och att de därmed kommer att sätta namnet Volvo på alla Geely-bilar framöver!? Jmf Chevrolet. Att företag köps / säljs är nog bara att vänja sig vid - så har alltid gjorts och så funkar kapitalismen på ont o gott!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.