Nästa artikel
Volkswagens bilar ska få ny mjukvara var tolfte vecka
Nyheter

Volkswagens bilar ska få ny mjukvara var tolfte vecka

Publicerad 1 mars 2021 (uppdaterad 1 mars 2021)
VW-chefen lovar en ny mjukvaruuppdatering till bilägarna var tolfte vecka – men erkänner att det kan bli svårt att hålla tempot.

Tesla har i flera år haft ett försprång när det gäller att uppdatera bilens mjukvara direkt över nätet. Det innebär att buggfixar och nya funktioner kan tas emot utan att bilägaren behöver åka in till verkstaden.

Nu har flera andra biltillverkare hakat på, bland andra BMW och Volvo. Tidigare i veckan berättade även Polestar vilka finesser som elbilsägarna snart får ta del av genom den senaste uppdateringen.

Volkswagen har också hakat på tåget och de nya elbilarna i ID-familjen ska kunna ta emot ny mjukvara över internet. På sikt vill Volkswagen att ny mjukvara ska finnas att ladda ned för bilägarna var tolfte vecka.

– För att lyckas med det bygger vi en ny organisation med snabbrörliga och flexibla arbetsgrupper. Allt måste fungera för att vi ska kunna göra mjukvaruuppdateringar i den här ”magiska loopen” på tolv veckor, säger VW-chefen Ralf Brandstätter i en intervju på Linkedin.

Han erkänner att det kanske inte går att hålla det höga tempot i början.

– Men vi har gett oss själva detta i uppgift och har redan byggt den första mjukvaran. Snart uppdaterar vi vår interna bilflotta och det ser lovande ut. Visste vi hur man integrerar mjukvara i bilen för fem år sedan? Nej. Men vi försökte, och det var smärtsamt. Men vi har lärt oss.

Läs också: Volkswagen har löst ID 3-buggarna – ny mjukvara på väg

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.