Bild
Nästa artikel
Här är nyheterna i Polestars senaste uppdateringar

Här är nyheterna i Polestars senaste uppdateringar

Nyheter

Nu kan Polestar 2-ägarna uppdatera bilens mjukvara utan att besöka verkstaden.

Polestar har gjort en stor sak av att de eldrivna modellerna ska kunna uppdateras med ny mjukvara direkt via nätet, precis som hos Tesla.

Den funktionen fanns inte i Polestar 2 när de första bilarna levererades, men i december påbörjades utrullningen av den så kallade OTA-tekniken som innebär att bilägarna slipper åka till verkstad för att uppdatera mjukvaran.

– Med OTA kan vi skicka den senaste mjukvaran direkt till alla Polestar 2-kunder på samma sätt som de är vana vid på sina smartphones, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar.

I de senaste uppdateringen får bilägarna en ny säkerhetsfunktion som kallas Connected Safety och som varnar föraren för exempelvis regn, is eller halka. Informationen hämtas in från andra bilar som delat med sig av informationen.

Polestar 2-ägarna har de senaste månaderna även fått stabilare blåtandsuppkoppling till mobilen, möjlighet att sätta en timer för klimatanläggningen, en digital ägarmanual, snabbare laddning, något längre räckvidd och en 360-graderskamera. Polestar ska även ha löst några buggar som irriterat ägarna, bland annat gällande 12-voltssystemet.

Läs också: Tuff duell: Polestar mot Tesla – jämnt in i det sista

Taggar: Nyheter, Polestar 2

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.