Nästa artikel
Volkswagen ska öppna fabrikerna med 100-punktsplan
Nyheter

Volkswagen ska öppna fabrikerna med 100-punktsplan

Publicerad 16 april 2020
"Det kortsiktiga arbetet är att starta upp anläggningarna i Tyskland."

Volkswagen ska långsamt skala upp produktionen i flera fabriker som varit stängda för att förhindra spridningen av coronaviruset.

Det handlar om anläggningarna i tyska Zwickau och slovakiska Bratislava som ska öppna den 20 april. Volkswagens fabrik i Zwickau är ett prestigeprojekt som just nu har fullt upp med att bygga elbilen ID 3, som Volkswagen flera gånger lovat ska börja levereras till de första kunderna i sommar.

Övriga anläggningar i Tyskland, Portugal, Spanien, Ryssland och USA återupptar produktionen från och med den 27 april. I maj återupptas produktionen gradvis i Sydafrika, Argentina, Brasilien och Mexiko om allt går enligt plan.

– Det kortsiktiga arbetet är att starta upp vid Volkswagen-anläggningarna i Tyskland. Antalet anställda som påverkas av korttidsarbete kommer gradvis att minska i takt med att produktionen återupptas, säger Ralf Brandsätter, operativ chef på Volkswagen.

Produktionsstarten görs med en 100-punktsplan för att förhindra smittspridning och arbetarrådets ordförande Bernd Osterloh säger att Volkswagen aldrig tidigare utvecklat, byggt eller sålt bilar under dessa förhållanden tidigare.

Exakt vad 100-punktsplanen innehåller berättar inte Volkswagen men förmodligen handlar det bland annat om användning av munskydd och vikten av att hålla avståndet till kollegor på fabriksgolvet.

I dag kom också beskedet att Volkswagen helt drar tillbaka rapporten om hur årets försäljning kommer gå. Anledningen är svårigheterna att göra träffsäkra prognoser när både försäljnings- och tillverkningstakten av bilar rasat.

Även Volvo ska börja smyga igång produktionen i de svenska fabrikerna under nästa vecka.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.