Bild
Nästa artikel
Volkswagen ska öppna fabrikerna med 100-punktsplan

Volkswagen ska öppna fabrikerna med 100-punktsplan

Nyheter

"Det kortsiktiga arbetet är att starta upp anläggningarna i Tyskland."

Volkswagen ska långsamt skala upp produktionen i flera fabriker som varit stängda för att förhindra spridningen av coronaviruset.

Det handlar om anläggningarna i tyska Zwickau och slovakiska Bratislava som ska öppna den 20 april. Volkswagens fabrik i Zwickau är ett prestigeprojekt som just nu har fullt upp med att bygga elbilen ID 3, som Volkswagen flera gånger lovat ska börja levereras till de första kunderna i sommar.

Övriga anläggningar i Tyskland, Portugal, Spanien, Ryssland och USA återupptar produktionen från och med den 27 april. I maj återupptas produktionen gradvis i Sydafrika, Argentina, Brasilien och Mexiko om allt går enligt plan.

– Det kortsiktiga arbetet är att starta upp vid Volkswagen-anläggningarna i Tyskland. Antalet anställda som påverkas av korttidsarbete kommer gradvis att minska i takt med att produktionen återupptas, säger Ralf Brandsätter, operativ chef på Volkswagen.

Produktionsstarten görs med en 100-punktsplan för att förhindra smittspridning och arbetarrådets ordförande Bernd Osterloh säger att Volkswagen aldrig tidigare utvecklat, byggt eller sålt bilar under dessa förhållanden tidigare.

Exakt vad 100-punktsplanen innehåller berättar inte Volkswagen men förmodligen handlar det bland annat om användning av munskydd och vikten av att hålla avståndet till kollegor på fabriksgolvet.


I dag kom också beskedet att Volkswagen helt drar tillbaka rapporten om hur årets försäljning kommer gå. Anledningen är svårigheterna att göra träffsäkra prognoser när både försäljnings- och tillverkningstakten av bilar rasat.

Även Volvo ska börja smyga igång produktionen i de svenska fabrikerna under nästa vecka.

Taggar: Nyheter, Volkswagen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.