Nästa artikel
Premiär för Skoda Kodiaq 2024: Här är nya suven
Nyheter

Premiär för Skoda Kodiaq 2024: Här är nya suven

Publicerad 5 oktober 2023 (uppdaterad 5 oktober 2023)
Skoda har visat upp en ny generation av suv-modellen Kodiaq. Den kommer som laddhybrid – men då får köparna kompromissa med utrymmet.

Skoda tänker behålla förbränningsmotorerna i modellutbudet ett tag till. På onsdagen visades en ny generation av suven Skoda Kodiaq upp med bensin- och dieselmotorer.

En viktig nyhet är dock att modellen nu också finns som laddhybrid, något som tidigare saknats. Laddhybridversionen har en elräckvidd på upp till tio mil precis som andra nya laddhybrider från VW-koncernen.

Laddhybriden kombinerar en elmotor med en 1,5-liters bensinmotor och ett batteripaket på 25,7 kWh. Totalt ligger systemeffekten på 204 hk och bilen kan snabbladdas med 50 kW.

Skoda Kodiaq kommer också utan laddkontakt. Då kan köparna välja mellan bensinmotorer på 1,5 eller 2,0 liter, eller en 2,0-liters dieselmotor som finns i två olika varianter. Fyrhjulsdrift finns till de starkare motorerna och dubbelkopplingslåda är standard i alla versioner.

Designen känns igen från föregångaren men har uppdaterats för att passa in med Skodas nuvarande modeller. Luftmotståndet ska vara betydligt lägre än tidigare.

Interiören är uppdaterad med nytt infotainmentsystem och bättre materialval. De fysiska kontrollerna nedanför skärmen kan styra exempelvis klimatanläggning, ljudvolym eller stolsvärme.

Kodiaq växer rejält på längden, plus sex centimeter, och får 75 liter större bagageutrymme. Precis som tidigare finns Skoda Kodiaq även med sju sittplatser. Laddhybriden kommer dock enbart som femsitsig och med 165 liter mindre bagagevolym än modeller utan laddkontakt.

Bland tekniknyheterna finns en större pekskärm till det nyutvecklade infotainmentsystemet, head up-display och LED Matrix-strålkastare som tillval och fler uppkopplade funktioner via mobilappen.

Leveranserna börjar under våren 2024. Priserna är inte klara.

Läs vårt senaste test av första generationen Skoda Kodiaq här.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.