Nästa artikel
Skoda behåller skinnklädseln – färgas med kaffebönor
Nyheter

Skoda behåller skinnklädseln – färgas med kaffebönor

Publicerad 2023-04-21 06:25
Vid sidan av nya och djurfria material tänker Skoda behålla den vanliga skinnklädseln. ”En nödvändig förutsättning är att den är en biprodukt av matproduktion”, säger inköpschefen.

Flera bilmärken har lanserat ”djurfria” interiörer. Det kan till exempel handla om så kallat veganläder som ska efterlikna vanlig skinnklädsel, men som inte framställts av djurhudar.

Skoda tänker inte ge upp den konventionella skinnklädseln helt, men ska arbeta med den på ett mer ansvarsfullt sätt, säger inköpschefen Karsten Schnake i en intervju med sajten Edison.

– En nödvändig förutsättning är att djurskinnet är en biprodukt av matproduktion. Sedan kommer också följdfrågan hur vi hanterar skinnet.

Att färga skinnklädseln med olivolja i stället för vanliga kemikalier gör den mer hållbar och framöver ska Skoda även använda kaffebönor för att färga skinnet.

– Vi står bakom båda alternativen, den helt läder- och djurfria kupén och interiörer som har ekologiskt hållbart djurläder. Och våra stolsklädslar som är gjorda av återvunna pet-flaskor har en livslängd på 30 år.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.