Nästa artikel
Volvo skippar läderklädsel – men bara i elbilarna
Nyheter

Volvo skippar läderklädsel – men bara i elbilarna

Publicerad 23 september 2021
Nya C40 Recharge blir först ut när Volvo Cars väljer att skippa läder i bilarnas interiör.

I flera nya elbilsmodeller kan köparen inte välja läderklädsel. Istället erbjuds någon form av ”veganklädsel” som inte är en animalisk produkt.

Nu ansluter sig Volvo till den här trenden och slutar erbjuda läder i nya elbilsmodeller. Ett exempel är materialet Nordico som består av textilier, återvunna PET-flaskor, återvunna korkar och biomaterial från skogar.

Beskedet innebär att Volvos modeller med förbränningsmotorer fortfarande kan ha läder i interiören, men från 2030 ska Volvo enbart erbjuda elbilar och de blir alltså läderfria.

Elbilen Volvo XC40 Recharge kommer ha läder i interiören och beskedet gäller från och med nya C40 Recharge. Tidigare i år skrev Vi Bilägare om Volvos besked att skippa läderklädseln. I snitt kan Volvo spara mellan två och fyra kilo på bilens tjänstevikt på att ersätta läder med nya material.

– Vi upplever att konsumenter i allt högre utsträckning vill ha läderfria alternativ på grund av oro för djurens välbefinnande, sa Stuart Templar, chef för hållbarhetsfrågor på Volvo Cars.

Senast 2025 ska en fjärdedel av materialet i nya Volvobilar vara återvunna och biobaserade.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.