Bild
Nästa artikel

Miljöbästa bil 2010: Volkswagen Passat

Nyheter

Volkswagen Passat TSI Ecofuel tar hem titeln Miljöbästa bil 2010. På andra plats skuggar den också gasdrivna Volkswagen Touran TSI Ecofuel.

För andra året i rad utses gasdrivna Volkswagen Passat TSI Ecofuel till årets miljöbästa bil.

Bilen drivs av en kompressormatad 1,4-litersmotor med turbo som med gas ger ett CO2-utsläpp på endast 24 g/km.
 
Bäst på miljö och säkerhet
Det är föreningen Gröna Bilister som delar ut priset i syfte att lyfta fram modeller som har den bästa miljö- och säkerhetsstandarden.

Gröna Bilister har sammanställt en lista med 50 bilar som man själva anser uppfylla kriterier för säkerhet och miljö.

Därefter har fyra jurygrupper fått provköra och betygsätta bilarna.
 
Jurygrupperna består av barnfamiljer, pensionärer, miljöchefer och motorjournalister.

Storslam för Volkswagen
Samtliga jurygrupper valde en bil från Volkswagen som vinnare.

- Vi tycker att det här är en formidabel bedrift, säger Jakob Lagercrantz, ordförande i Gröna Bilister.

- Att vinna fyra helt olika jurygruppers hjärta, som bedömer efter helt olika kriterier, gör bara en mästare.

Totalresultat:

1. Volkswagen Passat 1,4 TSI Ecofuel, 25 poäng
2. Volkswagen Touran 1,4 TSI Ecofuel, 20 poäng
3. BMW 320d Efficient Dynamics, 5 poäng
3. Saab 9-3 1,8 Trifuel, 5 poäng
3. Ford Focus 1,8 FFV, 5 poäng

Barnfamiljer:
1. Volkswagen 1,4 Touran TSI Ecofuel
2. Volkswagen 1,4 Passat TSI Ecofuel
3. Ford S-max 2,0 Flexifuel

Miljöchefer:
1. Volkswagen 1,4 Passat TSI Ecofuel
2. Saab 9-3 1,8 Trifuel
3. Fiat 500 EV

Motorjournalister:
1. Volkswagen 1,4 Passat TSI Ecofuel
2. BMW 320d Efficient Dynamics
3. Volvo V50 DRIVe stopp-start

Pensionärer:
1. Volkswagen 1,4 Touran TSI Ecofuel
2. Ford Focus 1,8 FFV
3. Skoda Roomster TDI Greenline

Diskutera: Varför vinner Volkswagen alla klasser?
Kriterier för Miljöbästa bil 2010:

1. 110 gram CO2/km för fossildrivna bilar
2. Mindre än 70 gram fossil CO2/km för biobränsledrivna bilar
3. Minst Euro NCAP 5+2, eller 5 enligt nya systemet.
4. ESP som standard
5. Kan levereras till kund senast sista augusti 2010

* Juryn har poängsatt sina tre bästa alternativ, och utifrån
dessa poäng utses en totalvinnare.

* Det blir fyra klassvinnare, och en totalvinnare.

* Skulle det bli lika poäng är det Gröna Bilisters styrelse som gör det slutgiltiga urvalet.

Källa: Gröna Bilister

Taggar: Nyheter
Miljöbästa bil 2010: Volkswagen Passat

Kommentarer

#1
Jarl
2010-06-04 15:00

Bra val. Detta är ju något SAAB borde haft i nya 9-5:an.

#1
Niklase
2010-06-04 15:08

Jarl jag tror ingen tar dig på allvar längre äns. Trevlig helg.

#1
Gösta
2010-06-04 15:15

Ett sådant enastående resultat för VW, nästan för bra för att vara sant. Här vore nog en kristisk granskning angående mutbrott på sin plats. Risken finns att folk i brist på bättre vetande tar föreningen "Gröna bilister" på allvar. Ignet ont om VW, de gör okej bilar, men inte SÅ bra bilar. Det är bara att gratulera till en väl genomförd marknadsföringskupp.

#1
Jimmy
2010-06-04 16:54

Listorna känns ju som ett enda stort skämt.

#1
jarl
2010-06-04 17:50

VW tillverkar typ lika många Passat per dag som SAAB säljer 9-5:or per år, klart dom har pengar till forskning, som dessutom leder till bra produkter... (jämför gärna med Toyota)

#1
peter
2010-06-04 19:35

Är väl inte så konstigt att VW vinner 4 klasser...har man bilar(bra bilar dessutom) som går att köra på biogas så ligger man i topp. Bara att räkna på koldioxiden...enkel matematik.

#1
Jes
2010-06-04 20:01

Resultatet är väl bra för Saab? Att VW "vinner" är nog inte så konstigt. VW är en gigant och gör bra bilar, Passaten är verkligen inget undantag.
Saab får poäng av miljöchefer, inte sååå dåligt!

#1
Per Karlsson
2010-06-04 21:53

Att Passat Ecofuel är den miljöbästa bilen just nu kom knappast som någon överraskning. Lite konstigare är det att VW får vara så ensamma på toppen. Skulle de även erbjuda Golf/Golf Variant med denna gasmotor skulle de dra ifrån ytterligare. Men det roligaste med denna lista är onekligen att Saab 9-3 1,8 Trifuel uppmärksammas, och rankas högt. Detta är en bil att se fram emot!

#1
Micke G
2010-06-04 22:20

Yes inte japan så långt ögat kan se... det gillar jag.

#1
Tveksamt
2010-06-04 22:23

Men.. hur kan man utse en gasbil?
Varken etanol eller gas är väl framtiden det är väl dom flesta motorkonstruktörer och dom som är någorlunda pålästa överens om eller. Det blev som typ ett tvång att ta fram dessa bilar för halvgalna miljöpartister som ville köpa skräpet.
Begagnade gas och bifuel bilar från saab och volvo är numera iskalla på begagnat marknaden och mycket svårsålda nästan ingen som vill köpa dom.
Diesel är det som gäller med partikelfilter , och bensin tillsvidare men även hybrid och kanske så småningom kommer elbilarna få större inflytande om effektiviteten höjs.
Gröna bilister går faktiskt inte att ta helt på allvar.

#1
Per Karlsson
2010-06-04 23:37

Välförtjänt och inte på något sätt förvånande. Att gas är det bästa bränslet som finns tillgängligt idag råder det ingen som helst tvekan om. Och potentialen är stor. Konstigt bara att VW får vara så ensamma på toppen. Mest glädjande i detta sammanhang är ändå att Saab 9-3 1,8 Trifuel uppmärksammas och belönas med en hedrande delad tredjeplats! Gasbilar har helt klart framtiden för sig, inte minst nu när utbyggnaden av gasmackar äntligen tagit fart.

#1
per Karlsson
2010-06-04 23:51

Hoppsan, en "dubbelpost" (nästan).
@Tveksamt: Faktum är att försäljningen av gasbilar tog bra fart när Volvo lade ned tillverkningen av gasbilar (Bi-Fuel). Det var väl inte i linje med Fords strategi att satsa på gas för de nya modellerna som avlöste. Resultatet ser vi nu. VW Passat EcoFuel har blivit en succé, och det skulle säkert säljas ännu fler om det fanns fler gasmackar. Dessbättre är utbyggnaden på gång nu. Och möjligheten till ökad produktion av biogas från avfall är stor. Bland annat ökar tillverkning av biogas från stallgödsel. Flera städer satsar på gasdrivna bussar mm. Med gas får man både lägre koldioxidutsläpp samt bättre luftkvalitet!

#1
John
2010-06-05 10:11

Ytterligare en artikel byggd på tyckande alltså. Ganska meningslöst för oss som söker nån sorts sanning i journalistiken. Man kan ifrågasätta VB:s integritet...

#1
Evans
2010-06-05 19:50

Volkswagen rocks!

#1
Previa
2010-06-05 21:17

"Jurygrupperna består av barnfamiljer, pensionärer, miljöchefer och motorjournalister."
Man frågar sig, är det någon i jurygrupen som äger eller kör gasbil?
I DN skriver några som dagligen kör gasbilar så här om hur kul det är med gasbil i Sverige.
Spelar ingen roll hur bra denna eller någon annan Gas-Bil är,finns ändå ingen gas att tanka !!! Fy fan för AGA & EOn som skall tillgodose mackarna med biogas,Kör en B170 NGT sen snart 2 år tillbax, typ 45 minuter om dagen i tankningskö,skall det vara så länge till AGA & EON ??
Peter, 22:59, 3 juni 2010.
Jag kör gasbil passat som taxi miljömässig bra jaqvisst men sen då??
kkör i södra delarna av stockholm och 75% av gångerna man ska fylla är det MEGA LÅNGA KÖER vid det få pumparna som finns eller gasen slut så då blir det attytanka bensin, utanför Stockholm =svårt att hitta gas antalet olika pumpstationer av varierande märken gör det näst intill hopplöst svårt att hitta en pump att tanka på POLITIKER BESLUT har skapat KAOS bensinbolagen skiter i att leverera vad som krävs slutresultat KAOS
ME.J, 20:53, 4 juni 2010.
Att tanka en gasbil är en upplevelse i sig, ser köerna till pumpen på bilia Haga Norra från jobbet och det tar minst 30-40 min innan man får tanka. Taxibilarna som köar där kna inte ha det lätt med att sköta sitt jobb, Infrastrukturen för gas är inte utbyggd och fungerar inte i verkligheten. Det är säkert miljövänligt men inte praktiskt att ha en gasbil.
Omit, 07:21, 4 juni 2010.

#1
Raphael
2010-06-06 13:19

Det är välkänt att det är i Stockholm som det är problem med gas, och som vanligt tror Stockholmarna att Stockholm är enda platsen i Sverige och struntar i hur det ser ut i övriga landet.
I Örebro, där jag bor, så finns det flera gasmackar och det är sällan som det står mer än en bil åt gången där och tankar. Tittar vi ännu längre västerut så är tillgången på gas och mackar väldigt god.
Sluta göra Stockholms-problem till något som gäller hela landet!

#1
Raphael
2010-06-06 13:26

Biogas är det bästa och mest miljövänliga bränslet som vi har. Genom att köra på biogas så minskar vi de farliga utsläppen i atmosfären,, jämfört med etanol som har en 80% verkningsgrad så kommer biogas upp i över 100%! Därför är biogasen framtiden. Det utvinns enkelt från vanliga hushållssopor.
Allt fler tillverkare satsar på biogasbilar. Intressant för svenska marknaden är Fiat Doblo natural power, med 120 hästars biogasdriven turbomotor, en riktig familjevagn. Eller småbilen Punto Evo med biogasmotor.
Volkswagen hamnar högt i listorna på grund av biogasen, det är ju ett bättre bränsle än etanol så en etanolbil kan aldrig bli miljöbäst.
En hård konkurrent till Volkswagen är Opel Zafira med turbo-biogasmotor. Problemet med Zafiran är att den har små tankar, reservtanken för bensin är ju ett skämt. Passaten har en större reservtank och därmed blir den mer användbar i delar av landet där det är långt mellan gas-mackarna.
Fiat har, precis som Passat, fullstora tankar för både gas och bensin.

#1
Previa
2010-06-06 16:04

Nu bereds vägen för storskalig användning av Naturgas (låter nästan lika bra för miljön som Biogas) i Sverige då Biogasen inte på långt när räcker för alla våra bilars behov. Leveranser kommer vi att få när leverantören vill det. Och inte när dom inte vill det.
Så bygger vi fast oss i en teknik som gör oss beroende av andra länders godtycke när det gäller leverans av gasen. Vi själva får stå för kostnaden av infrastrukturen och skattesubventioner när gasanvändningen breder ut sig över landet.
Så här skriver AGA.
*Backup för biogas för att säkerställa tillgången och därmed möjliggöra utökad användning av biogas.
*
Naturgasen kan ersätta bensin och diesel som fordonsbränsle.
Från AGA här:
http://www.framtidsfordon.se/presentationer/Flytande%20metan.pdf
Kan bli lika bra som i USA som har stort beroende av gasen:
http://www.naturalgasfacts.org/how_is_natural_gas_used.html

#1
Raphael
2010-06-06 21:54

Självfallet borde det satsas på en utbyggnad av biogasframställningen i Sverige, men det gäller också att ta tillvara den biogas som faktiskt redan produceras. Exempelvis vid värmeverket i Värtan i Stockholm där mycket eldas bort till ingen nytta istället för att komma ut till pumparna, men att Stockholm har ett distributionsproblem är välkänt.
Biogas behövs för att hantera klimat- och miljöproblemet i Sverige, och det är en teknik med en hög verkningsgrad som hjälper miljön må bättre istället för att befinna sig på samma nivå - som etanol gör.
Problemet är förvirringen bland politiker om drivmedel som gör det mindre lätt för företag att satsa.
Naturgas är ett fossilt ämne precis som olja så det håller inte i längden, däremot så passar en infrastruktur för naturgas ihop med biogas för det är kemiskt samma gas. Så en utbyggnad av naturgasen gagnar biogasen den dagen det finns tillräckligt med biogas att köra i pumparna i Sverige.
Det handlar bara om politikers vilja att främja bra beslut.
Idag är det dock mer lönsamt för exempelvis AGA att köpa naturgas än biogas och företag väljer det som är mest lönsamt, även om det är sämre för miljön.
Fram för kraftfulla politiker som vågar fatta kraftfulla beslut!

#1
Simon
2010-06-07 14:48

Gröna Bilister har bluffat för, denna insändare ligger på AM:s artikel om detta:
Gröna Bilister = Etanolbils lobby
Efter att Lasse Swärd i Dagens Nyheter så tydligt visade att det var Westander PR som låg bakom Gröna Bilister föll deras trovärdighet totalt. Westander PR hade SEKAB = etanolfabriken upp i norrland som stor kund. I deras styrelse satt en av landets största Fordhandlare och Gröna Bilister utnämnde år efter år Ford Focus etanol som bästa miljöbil. Att sedan Mattias Goldmann som var Gröna Bilisters talesman var anställd av Westander gjorde saken ännu värre. Mattias Goldmann är inte kvar i Sverige efter Dagens Nyheters avslöjande.
Vilka företag står på lobbyföretaget Westanders kundlista nu ? Hur ser kopplingarna ut mellan Westander och Gröna Bilister ut nu ?
Gasbilar är bra, men man undrar om Westander PR har Gazprom, eller östersjöledningen på kundlistan nu och låter Gröna Bilister vara " opartiskt " språkrör en gång till för någon av PR Byråns uppdragsgivare.

#1
Jarl
2010-06-07 18:31

Den dagen Toyota kommer i närheten av att tillverka en sådan här bil så ska jag köpa en Toyota! Go VW!

#1
Kaj
2010-06-07 18:31

Vi är många leasingförare som nu ska byta bil med krav på miljöklassat fordon (under 120 mg Co2) Det går rykten om mkt långa leveranstider på VW Passat?! Och hur blir det med gasmackutbyggnaden i Stockholmsområdet?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.