Nästa artikel
Lucid Air börjar levereras till europeiska köpare
Nyheter

Lucid Air börjar levereras till europeiska köpare

Publicerad 22 december 2022
Efter en rejäl försening börjar nu europeiska köpare få leverans av elbilen Lucid Air.

Det har inte riktigt gått enligt plan att lansera det nya elbilsmärket Lucid. Första modellen som heter Air skulle börja säljas i Sverige under hösten 2021, men det är först nu som bilen anländer till Europa.

Versionen med allra längst räckvidd, Lucid Air Dream Edition, blir först att levereras. Den klarar hela 88,3 mil på en laddning enligt WLTP-körcykeln och det är med marginal längst av alla elbilar.

Köpare i Tyskland och Nederländerna blir först ut i Europa att få leverans av Lucid Air Dream Edition som kommer i två versioner.

  • ”Range” klarar alltså över 88 mil på en laddning med 19-tumsfälgar och har dubbla elmotorer på totalt 947 hk.
  • ”Performance” har även den dubbla elmotorer, men med 1 126 hk, och klarar 0–100 km/tim på 2,7 sekunder. Räckvidden är dock ”bara” 86,1 mil med 19-tumshjul.

900-voltssystem

Chefen för Lucid Motors har tidigare jobbat på Tesla med utvecklingen av Model S, och han har tidigare förklarat bilens 900-voltssystem och laddteknik i en intervju som du kan läsa här.

Prislappen i Tyskland för Lucid Air Dream Edition är hela 2,4 miljoner kronor vilket är dubbelt så mycket som instegspriset för Mercedes EQS 450+ som klarar 76,9 mil på en laddning. 

Billigare versioner av Lucid Air kommer senare, och märket har även planer på egna visningslokaler och serviceverkstäder i Europa. Först ut är Schweiz, Nederländerna, Tyskland och Norge.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 22 december 2022 Pi Ja, det kan jag hålla med…
  • 22 december 2022 Ja, är man beredd att betala…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.