Nästa artikel
Här är första bilderna på nya S60!
Nyheter

Här är första bilderna på nya S60!

Publicerad 24 november 2008 (uppdaterad 21 september 2010)
I januari 2009 är det premiär. Men nu kommer de första bilderna. Här är en förhandstitt på Volvo S60 Concept.
- Vi både kan och vågar bli ännu spännande och mer dynamiska med bibehållet grepp om ledarskapet när det gäller säkerhet. Konceptbilen visar en del av vår framtid, en vink om att nya S60 blir ett av de starkaste korten i CD-premium segmentet, säger Volvo Personvagnars VD Stephen Odell.

Den nya Volvo S60 Concept påminner enligt Volvo om den ursprungliga S60 - men har blivit mer accentuerad. Ett coupeslankt tak kombineras med en ny form på sidans skulderlinje. Något som ska ge en mjuk dubbel våg från de främre strålkastarna till bakljusen.

- Konceptbilen tar vår design-DNA till nästa nivå. Vi talar om en "Dramatic New Approach" som innebär att vi steg för steg skruvar upp bilarnas visuella volym. Konceptbilens exteriör ger en klar fingervisning om vad kunderna kan vänta sig av nya S60. Inuti har vi varit ännu mer vågade. Där handlar det mer om en framtidsvision på lite längre sikt, säger Volvo Personvagnars designchef Steve Mattin.

Interiören består bland annat en mittkonsol gjord av Orreforskristall.

- I en konceptbil är det meningen att man ska ta ut svängarna rejält och vår ikoniska, supertunna mittkonsol var det perfekta objektet. Den rena kristallen är ett spännande experiment. Det kan mycket väl tänkas att vi i framtiden tar fram interiördetaljer i kristalliknande material, säger Steve Mattin.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2008-11-24 12:51
olle Lindström (ej verifierad)

Förutsätter att nya S60 får ett baggerum med större lastöppning.
I övrigt ser bilen spännande ut.

#2 • Uppdaterat: 2008-11-24 12:51
olle Lindström (ej verifierad)

Förutsätter att nya S60 får ett baggerum med större lastöppning.
I övrigt ser bilen spännande ut.

#3 • Uppdaterat: 2008-11-24 15:19
FLUX (ej verifierad)

Hmm,.. Den konceptbild som finns på Aftonbladet Bil stämmer inte riktigt överens med linjerna på denna konceptbild. Men grundformen verkar . Bilden på Aftonbladet ger dock ett maffigt och sportigt intryck. En mycket snygg bil, dock med tydliga drag av Mercedes C-klass. Slutprodukten lär förmodligen se betydligt tamare ut, tyvärr..

#4 • Uppdaterat: 2008-11-24 15:33
Roy (ej verifierad)

Tyvärr är ju trenden just nu att alla bilar ska försöka se ut som sportkupéer. Förutom besvärligare insteg till baksätet och försämrad takhöjd, så gör den utdragna bakrutan att det bara blir plats för en baklucka modell brevinkast.

#5 • Uppdaterat: 2008-11-24 15:52
B Englund (ej verifierad)

Snygg som den första S60:an var på sin tid. Man kan dock misstänka att den liksom denna inte har tillräcklig takhöjd i baksätet och ett opraktiskt bagageutrymme. Tänk om man kunde överraska med en halvkombilucka bak.

#6 • Uppdaterat: 2008-11-24 19:16
Benny (ej verifierad)

Dålig bild men det verkar förställa någon typ av sportcoupe. Att lansera den här typen av bil som andra tillverkare redan har i sitt program är som att skjuta sig i foten. Volvo kan aldrig konkurera i detta segment med sina bilar. Andra tillverkare gör det bättre och med högre image. Volvo ska tillverka robusta familjebilar och inte sånt här. Ännu en spik i kistan??

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.