Bild
Nästa artikel
Nyheter

Färre skickar sms bakom ratten

Publicerad 7 februari 2012 (uppdaterad 7 februari 2012)
När studien genomfördes i fjol svarade tre av fyra föräldrar att de sms:ar samtidigt som de kör bil. Nu har den siffran minskat.

Försäkringsbolaget Volvia har för andra gången låtit göra en undersökning om småbarnsföräldrar och deras användning av mobiltelefon under bilkörning.

Av de tillfrågade svarade 64 procent att de läst eller skickat sms samtidigt som de kört bil, jämfört med 74 procent när undersökningen genomfördes våren 2011.

– Det är bra att medvetenheten om riskerna med att sms:a och köra bil ökar. Men vi har fortfarande en lång väg att gå, säger Josefin Karlsson, Volvia Försäkringar.
 
Intervjupersonerna fick också svara på frågan om de känner att deras koncentrationsförmåga försämras av att sms:a vid ratten. 94 procent svarade ja.

Diskutera: Skriver eller läser du sms bakom ratten?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2012-02-07 15:23
hultarn

Det är inget annat än horribelt att siffran är inte noll %!!

Har verkligen folk inte mer vett i skallen?

#2 • 2012-02-07 15:52
1storstark

Jag ställer mig tvivlande till att 3 av 4 bilister hade sms:at vid den förra undersökningen. Man måste helt enkelt haft otur och råkat fråga alla idioter som finns! Ingen av de jag frågat har någonsin SMS:at bakom ratten. Alla skakar på huvudet åt det och stirrar på mig som om jag vore en idiot som ens frågar!

#3 • 2012-02-07 20:02
Thommys

Sitter man vid ett rödljus så är det en sak, och många kanske svarar ja trotts att de står stilla med bilen. Men det finns säkert de som skriver när de kör och mer än ett "Ok", " Ja" eller "Nej". Jag har en app som skriver det jag säger, men jag har inte använt den än. Den är inte helt pålitlig.

Själv ser jag risker med att skriva och läsa när jag kör. Även om jag är ensam på vägen så är det väldigt lätt att hamna i diket.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.