Nästa artikel
Mobil i bilen ska utredas
Nyheter

Mobil i bilen ska utredas

Publicerad 24 november 2011 (uppdaterad 24 november 2011)
Hur ska trafikfarlig användning av teknik under bilkörning motarbetas? Den frågan har VTI nu fått i uppdrag att svara på.

På torsdagen meddelade regeringen att Statens väg- och transportforskningsinstitutet, VTI, ska utreda frågan om teknikanvändning bakom ratten.

Trafikforskarna på VTI ska analysera vilka åtgärder som effektivt stoppar bilister från att prata i telefon, skriva sms och utföra andra uppgifter som stör uppmärksamheten på trafiken.

– Trafiksäkerheten kan förbättras med tekniska hjälpmedel, men fel använt kan den till och med försämras, säger infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) i en kommentar.

– Eftersom undersökningar visar att förbud har begränsad effekt för trafiksäkerheten, måste vi se vilka andra åtgärder som kan vidtas.

Det var tidigare i november som VTI presenterade en sammanställning av forskning inom området för mobiltelefonanvändning i bilen. Där slog man fast att effekten av ett förbud skulle avta efter bara ett år och användningen återgå till samma nivå som innan förbudet.

Samma rapport visade att handhållet mobilprat påverkar körningen negativt och att ingen forskning tyder på att handsfree skulle vara mindre farligt. VTI ska redovisa uppdraget senast den 1 april 2012.

Diskutera: Ska mobilprat och sms under bilkörning förbjudas?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-11-24 16:16
dogdex

Med handsfree har dom ju båda händerna fria så dom kan använda blinkers
som det är i dag så har dom telefonen inklämd mellan axel och örat då kan dom inte vrida på huvudet och se sig omkring det gäller alla även lastbilar
många skall prata i telefon så fort dom kommer in i bilen jag förstår inte det

#2 • Uppdaterat: 2011-11-24 16:27
1storstark

Suck. Ytterligare en utredning. Gör man nog många utredningar så kommer säkert någon fram till att det är farligt att hålla i en mobiltelefon. Allt sunt förnuft säger att det är själva samtalet som är det som distraherar. Om man inte får släppa ratten med en hand, får man då ändra stolens inställning, ta en godis, byta skiva i cd-spelaren.

#3 • Uppdaterat: 2011-11-24 17:16
Gote karl

Endast handsfree skulle vara tillåtit när man kör ,har man inte det så får man stanna och prata på lämpligt ställe.
Sen hur lämpligt är det att sitta i en telefonkonferens när man kör ?
Varför vågar man inte ta ett beslut om förbud för vanligt telefonanvändande ?
Det går inte att vädja till var och ens tyckande
om det är rätt eller fel. Att bara ta chansen att vara mindre koncentrerad med mobilen mot örat och enhandskörning i trafiken säger en del om vilken hänsyn man visar mot övriga trafikanter.

#4 • Uppdaterat: 2011-11-24 17:36
kameo

Blir inte bättre med handsfree, det är själva samtalet som stör koncentrationen. Inte att du håller i en telefon.

#5 • Uppdaterat: 2011-11-24 18:47
Thommys

Om det nu är själva samtalet som är risken. Varför betraktar man inte ett samtal med medpassagerarna också som en risk? Var i ligger skillnaden? Krävs det större koncentration om samtalet kommer från en högtalare?

#6 • Uppdaterat: 2011-11-24 19:14
hultarn

dogkex har en bra poäng. Vi har bara två armar, och dessutom är det svårt att hålla uppsikt med mobilen mot örat.

#7 • Uppdaterat: 2011-11-24 22:10
Roger Skagerström

Efter några veckor med nya jobbilen känner jag absolut inga problem att köra bil o prata med automatlåda. Känner inga problem med manuell heller men med automat är det... ingen skillnad alls?

Annars är det väl nåt med att hjärnan är van vid att tolka en röst som kommer från en bestämd plats. När den kommer ut genom högtalarna (stereo) eller bara in i ena örat blir det lite kortis då det inte känns normalt, och man måste anstränga sig för att tolka vad som sägs. Så känner jag när jag använder bluetoothhandsfreen i min egen bil. Att ha rösten ur högtalarna känner jag är betydligt mer desorienterande än att ha luren i örat.

#8 • Uppdaterat: 2011-11-25 08:57
Sailfast

Re: Thommys
Det finns massor skrivet i det här ämnet, läs på lite istället för att komma med samma gamla argument vi hört 1000 gånger innan.

Anledningen till varför det inte är lika farligt att prata med folk i bilen är att dessa i viss mån också betraktar trafiksituationen utanför. Uppstår det en svår situation har empiriska studier visat att medpassagerarna slutar prata mitt i meningen och istället koncentrerar sig på vad som händer. Även fast passageraren inte ser trafiken direkt så är det mycket enklare att tolka förarens kroppsspråk, tonläge mm. Detta skiljer sig alltså avsevärt mot motparten i telefonen som pockar på uppmärksamhet oavsett vad som händer.

#9 • Uppdaterat: 2011-11-25 14:54
1 Tysken (ej verifierad)

Ett skrikande barn i en barnstol bredvid föraren är inget att oroa sig för , barnet slutar att skrika när det uppkommer en fara i trafiken...hur trovärdigt lät detta?
Vad som behövs är handsfree inget annat , har man även automat då underlättar det.
Det största problemet ligger nog i att man numer även tycker sig ha förmågan att SMS/MMS:a samtidigt som man torkar spyor från barnet i barnstolen , fixar makeupen och vi får inte glömma, tro sig åka med i bilen trots att man själv sitter framför ratten.

#a • Uppdaterat: 2011-11-25 17:20
Focus

Har inte folk så mycket förstånd själva att man skriver SMS t.o.m när man kör lastbil eller buss, kan jag inte tänka mig att ett förbud gör någon skillnad som man dessutom vet att ingen kan kontrollera. De som förstår själva behöver inget förbud.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.