Nästa artikel
"Det kan vara en ägare som delar Saabs värderingar"
Nyheter

"Det kan vara en ägare som delar Saabs värderingar"

Publicerad 2 december 2009 (uppdaterad 21 september 2010)
Ännu en sportbilstillverkare kliver in i kampen om Saab. Vi Bilägares testchef Marianne Sterner tror att det kan vara rätt ägare - men att kinesiska BAIC ligger bäst till.
Thrust SSC är innehavare av det nuvarande fartrekordet på flygande kilometern med noterade 1 223,7 km/t. Körningen ägde rum i Black Rock Desert i Nevada år 1997. Thrust SSC kördes av Andy Green som med en Rolls Royce-motor – som sammanlagt suger i sig 18 liter bränsle i sekunden – på var sida bäckenet styrde den spetsiga bilen rakt in i rekordböckerna. Den sammanlagda effekten ligger på 110 000 hästkrafter och vågnålen stannar på strax över tio ton. Efterbrännkammare? Givetvis. Utvärderingen av fordonets egenskaper skedde i Jordanien under en två år lång period. Thrust SSC och dess föregångare Thrust II finns att beskåda på Coventry Transport Museum.

Länkar

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2009-12-02 19:38
Krille (ej verifierad)

Spyker cars! har de verkligen de ekonomiska resurserna att själva lyfta SAAB? Tveksamt.
BAIC har sagt att de är intresserade av varumärket men inte arbetskraften i sverige.
Möjligtvis att de under en övergångstid jobbar i sverige för att sedan lyfta över pressverktyg o liknande till Kina.

#2 • 2009-12-03 12:14
Johan (ej verifierad)

Ännu ett PR jippo som Koenigsegg.. Låt någon seriös köpare få en chans..

#3 • 2009-12-03 13:01
Pelle (ej verifierad)

Inget känns klockrent. Vad har en fjutt till sportvagnsfirma att erbjuda en i jämförelse stor industriell aktör som kan det mesta om branschen? Samma sak gällde Koenigsegg. Och självklart flyttar kineserna tillverkning till egna landet eller annan del av Asien. GM vill ha in pengar, och bli av med Saab. Trots att nya möjliga köpare dyker upp, känns märkets framtid svarigare för varje dag. I alla fall för oss på hemmaplan.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.