Nästa artikel
Bentley vill hålla liv i förbränningsmotorn med syntetiska bränslen
Nyheter

Bentley vill hålla liv i förbränningsmotorn med syntetiska bränslen

Publicerad 29 mars 2021
Bentley planerar att hålla liv i förbränningsmotorn under många år till tack vare syntetiska bränslen.

Flera biltillverkare har planer på så kallade syntetiska bränslen, som ska hålla liv i dagens förbränningsmotorer utan att bilägaren behöver tanka fossila bränslen.

Porsche, Audi och Mazda är några av alla företag som tittat närmare på tekniken. Men någon storskalig lansering är det ännu inte tal om.

Nu uppger även Bentley att det finns planer på att utveckla syntetiska bränslen för alla som inte kan eller vill köpa en laddbar bil.

– Vi tror förbränningsmotorn kommer finnas kvar under lång tid framöver, och om det stämmer tror vi att syntetiska bränslen kan ge en stor miljöfördel. Vi kommer berätta mer senare men vi är positiva till den här teknologin, sa utvecklingschefen Matthias Rabe under VW-koncernens presskonferens i förra veckan.

Dyr lösning

Han erkänner dock att kostnaderna blir höga och att de kommer behöva pressas ned innan någon lösning kan presenteras för kunderna.

Mercedes utvecklingschef Markus Schäfer har dock sagt att syntetiska bränslen inte är någon effektiv lösning jämfört med elbilar. Om de trots allt blir verklighet tycker han att flygindustrin ska prioriteras före bilindustrin.

– Vi har tagit ett klart beslut om att eldrift kommer först, har Markus Schäfer sagt.

Läs också: Mercedes sågar tekniken som Audi storsatsat på

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.