Nästa artikel
Australiensiska polisen skaffar Lexus-hybrider
Nyheter

Australiensiska polisen skaffar Lexus-hybrider

Publicerad 5 juni 2014 (uppdaterad 10 juni 2014)
Polisen i Australiensiska delstaten New South Wales har i samarbete med Lexus tagit fram två nya extra synliga polisbilar.
Syftet med bilarna är att de ska sticka ut från de bilar från Ford och Holden som Australiensiska polisen vanligtvis syns i. Förhoppningen är att när folk ser de udda polisfordonen vid olika event och kampanjer ska de reagera på polisens närvaro och tänka sig för mer i trafiken. Dessutom hoppas polisen att bilarna ska leda till fler informella samtal med allmänheten.
 
De två bilarna är Lexus hybrider GS 450h och RX 450h. Bilarna ska tas i bruk under juni och både Polisen och Lexus har höga förhoppningar om detta.
– Lexus samarbete med polisen i New South Wales ska både hjälpa dem att få kontakt med allmänheten, samtidigt visar det hur flexibla våra hybridmodeller är, säger Sean Hanley, chef på Lexus i Australien.
– Trafiksäkerhet är ett av Polisens högst prioriterade arbeten och unika bilar som Lexus är ett bra sätt att få igång diskussioner med allmänheten om säkert trafikbeteende, säger Jim Fryday, polisinspektör i New South wales.
 
Diskutera: Tror du att detta är en bra metod för Polisen att förbättra trafiksäkerheten?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-06-05 16:07
Tjalle

Det känns lite långsökt - men kostar inte särskilt mycket extra.

Det förvånar mig att vare sig polisen eller Lexus påpekar att dom är miljövänliga - åtminstone borde dom dra mindre bensin än Holden/Ford.

Till saken hör också att både Holden och Ford håller på och lägger ned produktion i A. Holden har varit en - kraftigt - modifierad Opel Omega.

#2 • Uppdaterat: 2014-06-05 18:06
Thommys

Okej, polisen på andra sidan jorden har köpt två udda polisbilar. Ja udda är de verkligen. Att de väljer ett asiatiskt märke är väl inte så konstigt med tanke på att det är nära till Asien där borta.

#3 • Uppdaterat: 2014-06-05 18:27
Lason1

Riktigt snygga var dom i alla fall!

#4 • Uppdaterat: 2014-06-05 20:35
Roy J

Givetvis gör två bilar just ingenting för miljön, men de har ett stort symbolvärde.

#5 • Uppdaterat: 2014-06-06 08:17
Peter i Sydney

Det är ju kul att läsa i VIB att snuten köpt Lexus för det har inte skrivits någonting om detta i den australiska pressen. Tjalle, polisens Ford och Holden drar ingen bensin alls för de går på LPG som är mycket miljövänligare. Det är vilda spekulationer vad polisen skall köra när Falcon och Commodore slutar tillverkas 2017. Den stora favoriten är en kinestillverkad Buick i samma storleksklass.

#6 • Uppdaterat: 2014-06-06 09:36
Swemba

Att två Lexus-bilar ska få folk att "tänka sig för mer i trafiken" och att de ska leda till mer "informella samtal" kan vara bland det löjligaste jag har hört. Men bevisligen en duktig marknadskille på Lexus som lyckats få polisen att svälja argumentet.

#7 • Uppdaterat: 2014-06-06 10:41
Peter i Sydney

Jag är inte helt övertygad att detta verkligen är sant. Lexus är ett mycket vanligt bilmärke i Australien och detta kommer inte att väcka någon större uppståndelse. Om man väljer en hybrid är det nog mest av ekonomiska själ.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.