Bild
Nästa artikel
Volvos elbil, skattehöjning och kniviga strålkastare

Volvos elbil, skattehöjning och kniviga strålkastare

Podcast

Avsnitt 145: Vi rapporterar från premiären av Volvo XC40 Recharge, går igenom förändringen i skatt på nya bilar som träder i kraft vid årsskiftet och berättar om hur det var att provköra Lexus RX med nya ljustekniken BladeScan.

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. I det här avsnittet hör du redaktionsmedlemmarna Carl Hempel, Maria Dahlin och Anders Helgesson. Även Nils Svärd medverkar med reportage från USA och avtäckningen av Volvo XC40 Recharge.

Du kan lyssna i spelaren högst upp på sidan men även ladda ner podden gratis (högerklicka på filen intill artikeln och välj "spara länk som"). Med podden nedladdad kan du lyssna när du vill och var du vill. Du kan även prenumerera på Vi Bilägares podcast via iTunes och valfri podapp!
 
Trevlig lyssning, önskar Vi Bilägares redaktion.

Diskutera: Vad tyckte du om detta avsnitt?

 

Kommentarer

#1
2019-10-17 21:33

XC40 är ingen rolig historia, snittförbrukning på 0,67 liter/mil (diesel) eller 0,86 liter/mil (bensin) måste nästan vara snudd på världsrekord i att bygga något ineffektivt och litet (Golf klass storleksmässigt). En tung historia ...hahahaha

#2
2019-10-17 21:39

Nåja, där tar du i lite Vargen, den XC40 jag hade i ett dygn som lånebil gick betydligt snålare än så. Allt beror på hur man kör, alla bilar kan bli törstiga, även en Octavia......
Jag kan få min elbil att dra allt från 160 till 360 Wh per kilometer, allt beror på vad man vill uppnå.....

#3
2019-10-18 14:44

VOLVO, VOLVO, VOLVO

#4
2019-10-22 14:02

Hur ska det hålla i längden med en skiva i vardera lampa som snurrar 6000 varv i minuten? Jag störs inte alls av det sättet Mercedes har löst med fler dioder. Sedan måste jag säga jag inte är imponerad av XC 40 Android system. Alla funktioner som togs upp om det har jag redan i min Mercedes.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.