Nästa artikel
2010: Volkswagen
Nyheter

2010: Volkswagen

Publicerad 8 januari 2010 (uppdaterad 21 september 2010)
Snålmodeller, sportbilar, folkabussar och en pickup. Det är ett urval av Volkswagens nyheter under 2010.
Förutom kombin Golf Variant har Volkswagen en hel del andra nyheter på gång.

Flera snålmodeller
Snålmodeller av Polo, Golf och Passat, kallade Bluemotion, med sänkt förbrukning och minskade koldioxidutsläpp.

Polo Bluemotion kommer till Sverige i Januari 2010, medan Golf och Passat hinner hit redan strax före årsskiftet. Några priser är dock inte bestämda ännu.

Busbilar
Sportiga modeller från Volkswagen kommer i form av Golf R och Scirocco R. De får tvålitersmotorer på 270 hk respektive 265 hk. Golf R blir fyrhjulsdriven med teknik från Haldex, medan Scirocco R blir framhjuldriven.

Tidigare hade Golf R en sexcylindrig motor på 3,2 liter, numera är motorn mindre men bilen är ändå snabbare. Som tillval finns dynamisk chassisättning med tre olika inställningar beroende på förarens körsätt.

En facelift av folkabussen Caravelle och Multivan kommer att börja lanseras i januari-februari. Priserna för Multivan börjar på strax över 300 000 kr.

Ny pickup
Amarok är en fyrhjulsdriven pickup med dubbelhytt och ska konkurrera bland annat med Nissan Navara och Toyota Hilux. Under tidigt 90-tal såldes Volkswagen Taro, som var en Toyotapickup med Volkswagen-emblem.

Men den nya pickupen är en helt egen konstruktion. Vilka motorer som kommer är dock oklart, liksom priserna. Premiär blir det i Sverige i augusti-september 2010.

Ny Touareg
En helt ny generation av terrängbilen Touareg kommer också under 2010, men när premiären blir är inte fastställt.

Det ryktas också om en Golf cabriolet, byggd på senaste generationens Golf. Men när den bilen kommer är osäkert.

Diskutera: Vad hoppas du från Volkswagen under 2010?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2010-01-09 20:10
Komfort tack (ej verifierad)

Snålmodell kanske för bränsleförbrukningen. Dyrare i inköp än konkurenterna. Sedan kommer det mest negativa. Trånga invändigt med besvärligt insteg, sportstolar ( varför?) breda mittkonsuler som tar i hö knä och dålig sikt inte bara bakåt utan även framåt höger eftrsom inre backspegeln tar upp sikten. Undra på att nybilsföljningen sjunkit. Tyvärr har andra bilmärken samma sjuka inte minst ledande V70. ( köpte själv en ny 2005 och blev besviken, skulle behållt min V70 00 classic om jag vetat vad jag skulle få) Nya bilar skall vara körglada vad det nu är. Jag blir i alla fall inte glad över dessa platta lådor.

#2 • Uppdaterat: 2010-01-10 12:51
S-E S (ej verifierad)

KOMFORT TACK, provade du inte bilen innan du köpte den, eller snålade du och köpte för liten storlek? Det är inte illa att kunna att sälja en dyr, trång bil med dålig sikt och ändå ligga fyra i registreringsstatistiken!

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.