Nästa artikel
Nya långteststallet, fler kinesiska märken och test av Toyota bZ4X
Podcast

Nya långteststallet, fler kinesiska märken och test av Toyota bZ4X

Publicerad 2023-01-06 14:00 (uppdaterad 2023-01-20 09:41)
Avsnitt 301: Vi presenterar de fem nya bilarna som under ett år och 4 000 mil ska testas i Vi Bilägares långteststall. Kinatrenden håller i sig, nu kommer ytterligare en bunt nya bilmärken till Europa. Toyotas elbil bZ4X har nått Sverige och vi har mätt förbrukning, räckvidd och laddhastighet på hemmaplan.

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. Medverkande i detta avsnitt är Anders Helgesson, Nils Svärd och Tommy Wahlström.


I veckans avsnitt av Vi Bilägares podcast pratar vi bland annat om de nya utmanarna från Kina som börjat säljas i Sverige de senaste åren.

– Det är som en tsunami som väller in över landet. Men 2023 kanske blir året när det börjar bromsa upp en del. Ivern att privatleasa ett okänt märke kommer dämpas avsevärt efter att miljöbonusen försvunnit. Vi får se vad som händer med den kinesiska vågen, men det är ändå flera nya märken på gång, säger Anders Helgesson.

Ett av dem är Byd där priserna börjar på strax under en halv miljon kronor, men de dyrare modellerna går loss på över 800 000 kr.

– Var inte poängen med Kinabilarna att de skulle pressa priset? Om jag hade en miljon att köpa elbil hade jag valt en Mercedes EQE eller något annat etablerat märke. Inte på en bil jag aldrig hört talas om.

– Jag håller med, det känns som att det är de lyxigaste och dyraste modellerna som kommer hit. Inte de billiga folkelbilarna, säger Nils Svärd.

Prenumerera med Apple Podcaster Prenumerera med Spotify Prenumerera med Google Podcasts

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 2023-01-09 20:55 Hörde senast i dag ett…
  • 2023-01-09 20:48 Menar du på grund av räntan?…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.