Nästa artikel
Volvos nya elsuv avslöjad? Här är första bilderna
Nyheter

Volvos nya elsuv avslöjad? Här är första bilderna

Publicerad 15 augusti 2022 (uppdaterad 15 augusti 2022)
Patentskisser på en ny och eldriven Volvosuv har dykt upp på nätet.

Senare i höst ska Volvo presentera ersättaren till suven XC90, som för första gången blir helt eldriven. Det har ryktats om att modellen får ett ”riktigt” namn istället för en bokstavs- och sifferkombination, och namnet Embla har kommit på tal.

– Att kalla den XC90 skulle vara fel eftersom detta verkligen är något helt nytt, har den tidigare Volvo Cars-chefen Håkan Samuelsson sagt.

Nu verkar patentbilder på en ny Volvosuv läckt ut på nätet och samtidigt kommer beskedet att Volvo sökt varumärkesskydd för modellnamnet EXC90.

Det stora gapet mellan motorhuv och framskärm på sidorna känns igen från XC40 och vi lägger även märke till att dörrhandtagen numera är infällda för lägre luftmotstånd.

Bilderna publicerades på bilforumet Worldscoop, men det råder vissa tveksamheter kring om detta verkligen är Volvos nya flaggskeppsmodell som ska hämta designinspiration från konceptbilen Recharge. Patentbilderna på ”EXC90” ser snarare ut precis som dagens XC90 längs sidorna, men med annorlunda front och bakparti som hämtar designinspiration från Polestar 2 och kommande Polestar 3.

Bilderna kan eventuellt visa en uppdaterad XC90 istället för en helt ny modell. Volvo har tidigare gjort klart att dagens XC90 ska uppdateras och leva kvar även efter att den eldrivna ersättaren börjat säljas. Volvos designchef har dessutom beskrivit ersättaren till XC90 för en blandning mellan kombi och suv, men bilderna visar snarare en klassisk suv precis som dagens XC90.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (8)

  • 15 augusti 2022 Jag kan inte hjälpa det, men…
  • 15 augusti 2022 Swensson De större SUVarna…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.