Nästa artikel
Volvo XC90 ska uppdateras – trots nya elbilen
Nyheter

Volvo XC90 ska uppdateras – trots nya elbilen

Publicerad 15 februari 2022
Volvo ska uppdatera XC90 med nytt utseende trots att den snart kompletteras av en eldriven version, avslöjar Håkan Samuelsson.

Volvo ska inom kort visa upp en helt ny elbil som i praktiken ersätter dagens XC90. Den får ett annat namn, blir helt eldriven och ska byggas i USA.

Men trots det uppger Volvo Cars-chefen Håkan Samuelsson att dagens Volvo XC90 ska leva vidare och dessutom få ett ansiktslyft.

– Varför skulle vi stänga ned produktionen av den i Torslanda när det fortfarande finns en marknad för hybrider, särskilt i Amerika och Kina? Vi ska uppdatera den så den ser lite bättre ut men teknikmässigt kommer vi investera i nästa generation helt eldrivna bilar, säger han i en intervju med Automotive News.

Tredje mest sålda modellen

Exakt vad som ska ändras i den uppdaterade versionen av Volvo XC90 är oklart, men om vi får tro Håkan Samuelsson handlar det alltså mer om design och utseende än teknik. Annars hade det inte varit någon vild gissning att uppdaterade XC90 får ta del av Volvos senaste infotainmentsystem som bygger på Googleteknik och som ersätter det äldre systemet Sensus.

Det hade också varit bra med ett större batteri i laddhybriden för längre räckvidd, när konkurrenter som BMW X5 och Mercedes GLE båda kommer längre på el än Volvo XC90.

Förra året var XC90 den tredje mest sålda Volvomodellen globalt, och Volvo har många gånger tidigare behållit en äldre modell och byggt den parallellt med en ny. Det gjordes bland annat med 240 och 940.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 16 februari 2022 Nu har väl förvisso XC90…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.