Nästa artikel
Volvos hint: Ersättaren till XC90 blir både kombi och suv
Nyheter

Volvos hint: Ersättaren till XC90 blir både kombi och suv

Publicerad 30 november 2021
Nya uppgifter om den eldrivna modellen som ska ersätta Volvo XC90 hintar om ”radikalt annorlunda” design.

Volvo ska snart visa upp en ersättare till dagens flaggskeppsmodell, stora suven XC90. Sedan tidigare är det känt att den kommer med eldrift och bygger på en uppdaterad variant av dagens SPA-plattform.

Volvo har även visat upp konceptbilen Recharge som gav en försmak av designen, även om utseendet på produktionsbilen inte lär blir någon exakt kopia.

Jämfört med dagens modell blir utseendet ”radikalt annorlunda”, erfar tidningen Autocar, med korta överhäng och helt plant golv. Någon klassisk suv-design är det inte tal om. Bilen får ganska raka sidor som på 940 och V70 men kan bli lägre och upplevas som slankare än dagens XC90. Den ska bli en blandning mellan kombi och suv.

– Det blir en ny typ av bil med nya och moderna proportioner som går hand i hand med ökad mångsidighet, säger Robin Page, designchef på Volvo Cars.

Köparna ska kunna välja mellan flera olika batteripaket. Modellen med längst räckvidd ska klara 50 mil på en laddning. Volvo har tidigare hintat om betydligt längre räckvidd än så i framtida elbilar. Modellen ska inte få någon bokstavs- och sifferkombination som dagens modeller utan ett helt eget namn.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 1 december 2021 Mode som mode! Ibland är…
  • 30 november 2021 Låter som det går åt rätt…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.