Nästa artikel
Volvo V60 – rapport från testet
Direktrapport

Volvo V60 – rapport från testet

Publicerad 2 november 2010 (uppdaterad 2 november 2010)
Hur står sig nya Volvo V60 mot Audi A4, BMW 3-serie, Mercedes C-klass, Saab 9-3X och Mazda 6? Vi Bilägare testar just nu i Värmland.

Vi Bilägares testlag hinner precis avsluta undanmanövertesterna när regnet börjar ösa ned över Hagfors flygplats.

Vi får tag på testledare Tommy Wahlström via telefon.

– Vi ställer Volvo V60 mot de viktigaste konkurrenterna i form av Audi A4, BMW 3-serie, Mercedes C-klass och Saab 9-3X. Dessutom kommer Mazda 6 in som en outsider, säger han.

Ditt första intryck?
– Vi har kört ungefär 50 mil och härjat en hel del här på flygfältet, men det jag kan säga är att det kommer att bli en hård match.

– Sex bilar står på startlinjen och en kommer att passera mållinjen som vinnare, men jag kan inte ge några besked ännu. Testlaget är redan oense.

Vad händer imorgon?
– Då beger vi oss på långtur till Karlsborg. Inte så långt egentligen, men med lite kringelkrokvägar blir det nog uppåt 50 mil.
 
När får vi läsa testet?
– Det enda sättet om man vill ha reda på vilken bil som är bäst i den här klassen är att läsa Vi Bilägare nummer 18. Tidningen finns i butik från 21 december och prenumeranter får den redan den 16:e.

Diskutera: Vilken bil tror du vinner?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2010-11-02 15:40
mnja (ej verifierad)

Volvo kan inte bygga en manuell växellåda, det kan Mazda. Tycker Vibiägare:s biltestare att Volvo har satt in en passande manuell låda i V60?

Själv tycker jag den värdelösa växellådan förstörde hela bilen. Tänkte byta till en V60 men eftersom jag ville ha manuell låda så är S60 och V60 inte längre ett alternativ.

#2 • Uppdaterat: 2010-11-02 17:09
Calle (ej verifierad)

Enligt Volvo's nya VD så ska de inte försöka konkurrera med tyska premiumbilar. Lite lustigt att ni testar mot just dessa (A4, 3-serie och C-klass)

#3 • Uppdaterat: 2010-11-02 17:33
Jarl S

Enligt Saab's nya VD så konkurrerar Saab med tyska premiumbilar. Speciellt Audi, Saab ser upp till Audi.

#4 • Uppdaterat: 2010-11-02 18:34
Carl (ej verifierad)

När fick SAAB en ny VD?

#5 • Uppdaterat: 2010-11-02 18:40
SiggeN (ej verifierad)

Calle...inte helt enkelt med förståelsen alltid när artiklarna är på engelska. Det Volvos nya VD säger är att de inte ska kopiera tyskarna utan hitta sina egna rötter. Men naturligtvis ska de konkurrera med tyskarna. Artikeln ligger längre ned på sidan.

#6 • Uppdaterat: 2010-11-02 22:22
Tommy Wahlström, Vi Bilägare (ej verifierad)

@Conny. Hej! Tack för inbjudan men tyvärr har vi inte tid att komma förbi den här gången! I morgon drar vi till Karlsborg för fotografering! Hälsingar!

#7 • Uppdaterat: 2010-11-03 15:08
Khaled Farhad (ej verifierad)

@mnja. Volvo V60 med D3 motor och manuell växellåda är en perfekt match. Rekommenderar att du provkör den. Den är superb!

PS. De har specialpriser på Bilia nu också. T3 är också fin om man vill ha bensinmotor.

#8 • Uppdaterat: 2010-11-03 15:22
789 (ej verifierad)

Shogun:
Låt mig hjälpa till en smula. En Volvo kommer du ALDRIG att köpa även om du insinuerar det eftersom då kan du ju inte klaga på Volvo längre! BMW då? Ja, kanske om den vore tillverkad i Japan så att den långa transportsträckan kunde skita ner miljön så mycket som möjligt. Att sedan 3 serien är "gammal" som du säger är annars bara ett plus eftersom barnsjukdomarna är borta sedan länge att BMW håller hög detaljkvalitet, hög finish och är kul att köra måste du naturligtvis bortse från... Mercedes? Knappast en bil i din smak eftersom den inte heller är tillverkad i Japan och den "rostar"?? bort säger du. När såg du en rostig Mercedes senast? Det var många år sedan rostproblematiken löstes för Mercedes del. Då återstår bara de japanska bilarna och det är klart att Mazda kanske är bra eftersom den är japansk men det är inget "Toyota skrälle" så därför kan det inte bli den heller. Av den anledningen kommer du som vanligt att köpa en Toyota ett bilmärke som har fel på: bromsar, styrväxlar, gaspedaler, ventilstyrningar, bakluckelås, brustna fjädrar mm. Men en Toyota är alltid en Toyota! Alltså köper du en Toyota och alla Toyotafans gläds med dig...

#9 • Uppdaterat: 2010-11-04 07:36
Khaled Farhad (ej verifierad)

Shogun

Det verkar vara lite knäppt med priset, men är det verkligen billigare i Dalarna? Har för mig att de bästa priserna finns i Stockholm och Göteborg. Men om det finns någon Bilia i närheten så kanske de har lite lägre priser.

#a • Uppdaterat: 2010-11-04 07:41
Khaled Farhad (ej verifierad)

Shogun

Efter att ha tittat på priserna så måste jag säga att du fick ett väldigt bra pris. När jag byggde en på Volvos hemsida slutade det på 392 900:-.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.