Nästa artikel
Volkswagens besked: Golf blir kvar – som elbil
Nyheter

Volkswagens besked: Golf blir kvar – som elbil

Publicerad 2 oktober 2023 (uppdaterad 2 oktober 2023)
Trots lanseringen av elbilen ID.3 blir det klassiska modellnamnet Golf kvar i Volkswagens utbud – som elbil.

Volkswagen har tvingats göra en helomvändning när det gäller elbilar. Efterfrågan har minskat och nu har elbilstillverkningen dragits ned.

Koncernen har också övergett planerna på att bygga en ny elbilsfabrik vid huvudkontoret i Wolfsburg. Den presenterades 2022 och skulle bli en ”flaggskeppsfabrik” för elbilen som går under kodnamnet Trinity och som ska utmana Tesla. Den ska nu i stället byggas i VW:s befintliga elbilsfabrik i Zwickau vid sidan av övriga elbilar.

– Vår bransch står inför komplexa utmaningar när den genomgår en omställning som måste göras under svåra affärsförhållanden, säger VW-chefen Thomas Schäfer.

I samband med beskedet bekräftade Volkswagen också att nästa generation Golf kommer som elbil. Det är ett udda besked eftersom den förmodligen hamnar i samma storleksklass som elbilen ID.3. Vad som ska hända med den är oklart.

Volkswagen Golf som elbil ska dessutom byggas på den nyutvecklade plattformen SSP och inte på dagens elbilsplattform MEB. Den eldrivna Golfen dröjer förmodligen till 2028 eller 2029 eftersom SSP-plattformen blivit flera år försenad.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (5)

  • 2 oktober 2023 Det kommer alltid nya…
  • 2 oktober 2023 Niklas Det är andra…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.