Nästa artikel
Volkswagen vill bygga ny ”superfabrik” för elbilar
Nyheter

Volkswagen vill bygga ny ”superfabrik” för elbilar

Publicerad 10 november 2021
Tesla kan skruva ihop en bil tre gånger snabbare än Volkswagen. Nu planeras en toppmodern elbilsfabrik som svar på Teslas tyska Gigafactory.

Efter lanseringen av ID 3 och suven ID 4 utvecklar Volkswagen nu en ny, eldriven toppmodell. Den är än så länge inte visad officiellt men går under projektnamnet ”Trinity”.

Modellen har blivit ett prestigeprojekt för koncernchefen Herbert Diess som vill utmana Tesla. Modellen får lång räckvidd, mycket ny teknik och ska byggas på ett nytt och effektivare sätt.

Nu kommer uppgifter om att Herbert Diess sneglat på Teslas nya tyska fabrik utanför Berlin och vill bygga en egen toppmodern elbilsfabrik i närheten av huvudkontoret i Wolfsburg.

Fabriken ska enligt obekräftade uppgifter sikta på att tillverka 250 000 bilar årligen och blir enklare att bygga än att göra om produktionsflödet i de befintliga fabrikerna.

Den nya Trinitymodellen ska enligt Volkswagen kunna byggas på 10–12 timmar, ungefär lika lång tid som Tesla behöver för att sätta ihop en Model 3 i den nya fabriken. Den nuvarande elbilsfabriken i Zwickau behöver 30 timmar för att skruva ihop en bil i dagsläget, en siffra som ska pressas ned till 20 timmar nästa år.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (7)

  • 11 november 2021 "Alla" har demonterat och…
  • 11 november 2021 Niklas, det är ju det som är…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.