Nästa artikel
Bakslag för Volkswagens svar på Tesla
Nyheter

Bakslag för Volkswagens svar på Tesla

Publicerad 6 december 2022 (uppdaterad 6 december 2022)
Volkswagens förslag på en supereffektiv och toppmodern utmanare till Tesla Model S fick nej av styrelsen, enligt nya uppgifter.

Volkswagen har stora planer för det nya elbilsprojektet Trinity. Tanken är att visa upp en helt nyutvecklad elbilsmodell på en ny plattform, med mycket ny teknik och effektivare tillverkning.

Men projektet har nu stött på problem, enligt uppgifter till tyska Automobilwoche. Designförslaget som tagits fram och som liknade en slank sedanmodell, ungefär som Tesla Model S, har enligt uppgifterna fått nej och designen ska nu göras om.

Ledningen vill enligt uppgifterna hellre se en crossover eller suv än en sedanmodell

Ledningen för Volkswagen vill istället göra om Trinitymodellen till en mer högbyggd crossovermodell eller suv, enligt tidningen. Det innebär i så fall högre förbrukning och kortare räckvidd än med en sedanmodell, vilket är ett problem eftersom modellen ska fokusera på effektivitet.

Det är inte ovanligt att de designförslag som tas fram för en ny modell ratas, men projekt Trinity har redan dragit ut på tiden och för Volkswagen blir det allt mer bråttom att få bilen klar. Modellen beräknas nu bli klar 2028 istället för 2026 som tidigare var planen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (10)

  • 6 december 2022 Ytterligare ett bilföretags…
  • 6 december 2022 40-talisten: jo med "hela…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.