Bild
Nästa artikel
Nyheter

Volkswagen ID X är en bantad prestandamodell med driftingläge

Publicerad 2021-05-19 16:32 (uppdaterad 2021-05-19 16:32)
Volkswagen överrarkar med att visa upp en sportig prestandaversion av ID 3 med driftingläge och 200 kilo lägre tjänstevikt.

Tidigare i maj visade Volkswagen upp en prestandaversion av suven ID 4 som fick ett ganska ljummet mottagande på grund av den förhållandevis låga effekten.

Nu tar Volkswagen i från tårna med den mindre modellen ID 3. VW-chefen Ralf Brandstätter har visat upp en ny konceptversion av bilen med betydligt sportigare inställning.

Den nya modellen heter Volkswagen ID X och bjuder på flera viktiga nyheter jämfört med vanliga ID 3. Först av allt kompletteras den bakre elmotorn med en främre vilket gör bilen fyrhjulsdriven. Dessutom finns ett särskilt driftingläge.

Bilen har fyrhjulsdrift och ett särskilt driftingläge

Men minst lika viktigt är att modellen är rejält bantad – den väger hela 200 kilo mindre än standardversionen. 0–100 km/tim ska gå på 5,3 sekunder vilket kanske inte är lika blixtrande snabbt som vissa andra elbilar, men ändå kvickare än vanliga ID 3.

Volkswagen ID X har grå- och grönfärgade detaljer, större fälgar med lågprofildäck och Alcantaraklädda sportstolar. Batteripaketet på 62 kWh har bytts ut mot ett större på 82 kWh och effekten ligger numera på 333 hk.

Det är oklart om Volkswagen ID X ska sättas i produktion. ”Men även om den inte blir någon produktionsbil kommer vi använda många av idéerna”, skriver Ralf Brandstätter på Linkedin.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.