Nästa artikel
Officiell: Volkswagen Touareg R är senaste laddhybridsuven
Nyheter

Officiell: Volkswagen Touareg R är senaste laddhybridsuven

Publicerad 25 februari 2020
Volkswagen har släppt storsuven Touareg som laddhybrid.

Volkswagen har nyss visat upp en uppdaterad version av laddhybriden Passat GTE, och inom kort kommer inte mindre än två olika laddhybridversioner av nya generationen Golf.

Nu visar Volkswagen dessutom upp en laddhybridversion av storsuven Touareg, som kom i ny upplaga 2018. Här handlar det dock knappast om någon ”folkhybrid” utan Volkswagen har fokuserat på sportighet och prestanda i familjesuven. 

Volkswagen Touareg R, som modellen heter, får en bensindriven 3,0-liters V6-motor med turbo och en elmotor som tillsammans ger en systemeffekt på 462 hästkrafter. Vridmomentet ligger på 700 Nm. Det är något vassare än Volvo XC90 T8 Twin Engine som har 390 hästkrafter och 640 Nm.

Kraften skickas genom en åttastegad automatlåda till alla fyra hjulen genom Volkswagens fyrhjulsdriftssystem 4Motion. Räckvidden på eldrift ligger på mellan 4,3 och 4,8 mil enligt Volkswagen, vilket i så fall är betydligt kortare än de nya laddhybridsuvarna från exempelvis BMW och Mercedes.

Precis som i de flesta andra laddhybrider kan föraren välja mellan olika körlägen för att ladda batteriet, köra på el eller prioritera prestanda. Det finns också ett särskilt terrängpaket att köpa till.

Dragkrok finns som tillval liksom Volkswagens så kallade Trailer Assist-system för att enklare kunna backa med släpet. Maximal släpvikt är 3,5 ton.

Några svenska priser är ännu inte officiella, men modellen ska visas upp på Genèvesalongen i nästa vecka och får bland annat digitala instrument, infotainmentsystem med 15-tumsskärm, 4-zons klimatanläggning, panoramatak och LED matrix-strålkastare som standard.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#2 • 2020-02-25 14:19
Peter E

Mums

#3 • 2020-02-25 15:58
Styggavargen

Galet... alltså, varför lägger man inte tid och resurser på modeller som vi verkligen behöver?

#4 • Uppdaterat: 2022-02-14 20:27
Gäst (ej verifierad)

En liten nischmodell som säljer dåligt, i alla fall i Sverige. Ingen status så som i syskonmodellen så återstår bara köpare som verkligen behöver en stor tungdragare av rang med god komfort. Så även om den är bättre än Q7 så är det fel modell i Volkswagens modellflora.

#6 • 2020-02-26 08:02
bgl

Kan någon peka ut en mer onödig bil på marknaden?

#7 • 2020-02-26 19:47
skarj

Spontant börjar jag personligen undra vad ni grillar hänger på ett bilforum för? Rena antipropagandan mot bilar, javisst alla bilar kommer inte att bli storsäljare eller en vinnare bland miljöpartister, men är det meningen?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.