Bild
Nästa artikel
Nyheter

Volkswagen ID 6 avslöjad – första bilderna på nya elsuven

Publicerad 2021-02-04 10:33 (uppdaterad 2021-02-04 10:33)
De första bilderna på Volkswagens sjusitsiga elsuv har dykt upp på nätet. Den blir lika stor som Touareg och får en räckvidd på upp till 45 mil.

Volkswagens nya familj med elbilar består än så länge bara av halvkombimodellen ID 3 och suven ID 4. Men de får snart sällskap av fler modeller.

Nästa familjemedlem som ska börja säljas är den större och sjusitsiga Volkswagen ID 6, som nu läckt ut på nätet. Precis som de övriga ID-modellerna baseras den på koncernens så kallade MEB-plattform som är utvecklad enbart för elbilar.

Volkswagen ID 6 är produktionsversionen av konceptbilen ID Roomzz som presenterades 2019. Än så länge finns inga officiella tekniska detaljer om ID 6, men konceptet hade ett 82 kWh-batteri, räckvidd på 45 mil enligt WLTP-körcykeln, fyrhjulsdrift och en systemeffekt på 306 hk.

Den nya modellen ska enligt uppgift mäta 4,88 meter på längden vilket gör den exakt lika lång som suven Volkswagen Touareg. Tillverkningen sker i Kina och senare kommer även en billigare version med bakhjulsdrift.

Exakt när Volkswagen ID 6 börjar säljas är oklart.

Läs också: Volkswagen avslöjar: Då kommer eldrivna kombimodellen

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.