Bild
Nästa artikel
Nyheter

Volkswagen Roomzz utmanar Tesla Model X

Publicerad 16 april 2019 (uppdaterad 16 april 2019)
Om två år dyker det upp ytterligare alternativ för de med kriterierna elbil i 5-metersklassen med sju sittplatser.
Volkswagen har offentliggjort vad som kommer att bli sjätte bilen i deras eldrivna storsatsning som går under samlingsnamnet I.D. 
Roomzz, som just nu visas upp som koncept på bilsalongen i Shanghai, är en 4,9 meter lång suv med tre sätesrader. Den baseras på byggplattformen MEB och sätts i serieproduktion om två år.
 
Två elmotorer ger sammanlagt 306 hästkrafter, eller 225 kW. Normalt är bilen bakhjulsdriven, men om det behövs går den över till fyrhjulsdrift. Litiumjonbatteriet under golvet är på 82 kWh och ska kunna ge en räckvidd på 45 mil. Bilen är förberedd för snabbladdning på 150 kW och att fylla batteriet upp till 80 procent görs på en halvtimme. Det går också att ladda induktivt utan sladd.
 
Konceptet som just nu visas i Kina har förmågan att köra själv, utan ingrepp av mänsklig förare, motsvarande nivå 4 på den femgradiga skalan. 

Det är oklart om det kommer att hänga med in i produktion, men på bilderna ser man hur Roomzz öppnas med skjutdörrar. Potentiella konkurrenten Tesla Model X har som bekant bakdörrar av måsvingetyp. 

Roomzz syskon heter I.DI.D CrozzI.D BuzzI.D Vizzionoch I.D Buggy

Diskutera: Tror du att I.D Roomzz kan bli en utmanare till Tesla Model X?

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.