Nästa artikel
Volkswagen gör rekordvinst – men sänker leveransmålen
Nyheter

Volkswagen gör rekordvinst – men sänker leveransmålen

Publicerad 30 juli 2021 (uppdaterad 30 juli 2021)
Volkswagenkoncernen tjänar mer pengar än innan pandemin – men varnar samtidigt för att chipbristen är på väg att bli värre.

Under det första halvåret 2021 gjorde Volkswagenkoncernen en vinst på 11,4 miljarder euro, motsvarande 116 miljarder svenska kronor. Det är ett nytt halvårsrekord – biljätten tjänar alltså mer pengar nu än de gjorde innan pandemin.

Särskilt bra går det för koncernens lyxmärken som Audi, Porsche och Bentley. För den sistnämnda har det framför allt gått bra i Kina, där försäljningen ökade med 73 procent under första halvåret jämfört med året innan. Även Volkswagen Financial Services har dragit in mycket pengar.

Volkswagen skruvar i och med det upp sina vinstförväntningar för resten av året, men menar samtidigt att konsekvenserna av chipbristen kommer bli värre framöver. 
– Vi har lyckats kontrollera konsekvenserna av halvledarbristens flaskhalsar hittills men vi räknar med tydligare effekter under det tredje kvartalet, säger företagets ekonomichef Arno Antlitz i ett uttalande. 

Det innebär att företaget räknar med att leverera färre bilar till kunder under resten av året än de gjort hittills.

Volkswagen la i veckan också ett officiellt bud på biluthyrningsföretaget Europcar.
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 30 juli 2021 Det som är bra för VAG är…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.