Nästa artikel
Volkswagen betalar tillbaka – efter felaktiga påståendet om värmepumparna
Nyheter

Volkswagen betalar tillbaka – efter felaktiga påståendet om värmepumparna

Publicerad 3 juni 2021 (uppdaterad 3 juni 2021)
Värmepumparna i VW ID 3 och ID 4 sparar inte lika mycket energi som företaget lovade. Nu får tusentals kunder som betalat extra för en värmepump en del av pengarna tillbaka.

Värmepumparna i VW ID 3 och ID 4 skulle ge 30 procent längre räckvidd vid -25 grader celcius, enligt informationen på företagets hemsida. Nu visar det sig att det inte stämmer. Det skriver den tyska tidningen Auto Motor & Sport.

Enligt tidningen har Volkswagen nu sagt att ”kundfeedback och interna utredningar har visat att värdena i praktiken avviker med mer än tio procent från det kommunicerade värdet”.

Därför har biltillverkaren bestämt att de från den 1 juli sänker priset på tillvalet värmepump från 1.250 till 990 euro – och att de enligt uppgift 56.230 kunder som redan betalat extra för finessen kommer att få 285 euro, omkring 2.900 kronor, tillbakabetalt.

På den svenska marknaden är värmepumpar inte ett tillval utan ingår i standardutrustningen. Därför är det ännu inte klart om det kommer bli någon kompensation även för svenska kunder. Det säger företagets svenska presschef Marcus Thomasfolk.
– Det är under diskussion. Det är ännu inte fastslaget hur vi ska göra, säger han till vi bilägare.

Trots att värmepumparna inte sparar lika mycket energi som utlovat är de ett betydligt mer effektivt sätt att värma kupén i en elbil jämfört med ett elektriskt element.  

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.