Nästa artikel
Volkswagen avslöjar årets nyheter – här är modellerna som är på gång
Nyheter

Volkswagen avslöjar årets nyheter – här är modellerna som är på gång

Publicerad 16 mars 2021
Audi, Seat, Skoda och Volkswagen har flera intressanta nyheter på gång.

I samband med att Volkswagenkoncernen visade upp förra årets ekonomiska resultat avslöjades också vilka planer som finns för att lansera nya modeller det kommande året. Det handlar i stor utsträckning om elbilar.

Volkswagen ska lansera ännu en elbil i den så kallade ID-familjen under året. Det handlar om ID 5 som blir en coupéversion av ID 4 med slankare taklinje och mer fokus på design än utrymmen.

Dessutom ska en ny coupésuv i kompaktklassen lanseras. Den blir inte helt eldriven utan kommer med förbränningsmotor och eventuellt som laddhybrid. Volkswagen Polo ska få ett ansiktslyft, men den säljs inte längre i Sverige.

Hos Audi är elbilen Q4 e-tron den stora nyheten. Den utmanar Volvo XC40 P8 Recharge om elbilsköparna och ska börja säljas senare i år.

Skoda ska lansera en ny generation av småbilen Fabia som blir större och modernare än tidigare. En intressant nyhet är att den får annorlunda motorteknik i form av en trecylindrig motor med kompressor.

Vid sidan av Fabia planerar Skoda även en uppdatering av stora suven Kodiaq och Seats prestandamärke Cupra ska lansera el-Born, en sportigare version av eldrivna Volkswagen ID 3.

Porsche ska visa upp fler versioner av 911 samt en ansiktslyft version av suv-modellen Macan, medan Bentley ska lansera två olika laddhybrider. Den ena av dem blir lyxsuven Bentayga, den andra är än så länge hemlig.

Läs också: Skoda Fabia på ingång – med kompressormotor?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.