Bild
Nästa artikel
Volkswagen avslöjar årets nyheter – här är modellerna som är på gång

Volkswagen avslöjar årets nyheter – här är modellerna som är på gång

Nyheter

Audi, Seat, Skoda och Volkswagen har flera intressanta nyheter på gång.

I samband med att Volkswagenkoncernen visade upp förra årets ekonomiska resultat avslöjades också vilka planer som finns för att lansera nya modeller det kommande året. Det handlar i stor utsträckning om elbilar.

Volkswagen ska lansera ännu en elbil i den så kallade ID-familjen under året. Det handlar om ID 5 som blir en coupéversion av ID 4 med slankare taklinje och mer fokus på design än utrymmen.

Dessutom ska en ny coupésuv i kompaktklassen lanseras. Den blir inte helt eldriven utan kommer med förbränningsmotor och eventuellt som laddhybrid. Volkswagen Polo ska få ett ansiktslyft, men den säljs inte längre i Sverige.

Hos Audi är elbilen Q4 e-tron den stora nyheten. Den utmanar Volvo XC40 P8 Recharge om elbilsköparna och ska börja säljas senare i år.

Skoda ska lansera en ny generation av småbilen Fabia som blir större och modernare än tidigare. En intressant nyhet är att den får annorlunda motorteknik i form av en trecylindrig motor med kompressor.

Vid sidan av Fabia planerar Skoda även en uppdatering av stora suven Kodiaq och Seats prestandamärke Cupra ska lansera el-Born, en sportigare version av eldrivna Volkswagen ID 3.


Porsche ska visa upp fler versioner av 911 samt en ansiktslyft version av suv-modellen Macan, medan Bentley ska lansera två olika laddhybrider. Den ena av dem blir lyxsuven Bentayga, den andra är än så länge hemlig.

Läs också: Skoda Fabia på ingång – med kompressormotor?

Taggar: Nyheter, Audi, Volkswagen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.