Nästa artikel
Nya Skoda Fabia – större, modernare – och med kompressor?
Nyheter

Nya Skoda Fabia – större, modernare – och med kompressor?

Publicerad 26 februari 2021
Skoda bjuder på de första uppgifterna om nästa generation av småbilen Fabia.

Skoda ska snart lansera en ny generation av småbilen Fabia, som blir den fjärde i ordningen. Nu sluttestas modellen i Österrike inför premiären som ska ske inom kort.

Även om många köpare väljer en suv tog Skoda alltså beslut om att utveckla en ny generation Fabia. Den nya modellen tar inga jättesteg designmässigt, men fronten har tydliga vibbar av elbilen Enyaq iV.

Det finns än så länge inte några bilder på nya Fabia utan maskering, men Skoda uppger att den kommande generationen bygger på VW-koncernens så kallade MQB A0-plattform som även ligger till grund för bland andra Volkswagen Polo, Audi A1, Skoda Kamiq och Seat Arona.

Växer på alla ledder

Den nya Fabiamodellen blir hela elva centimeter längre och fem centimeter bredare. Axelavståndet växer med nio centimeter vilket ska ge bättre innerutrymmen, och bagagevolymen är numera på 380 liter. Det är bara en liter mindre än i Volkswagen Golf.

Skoda Fabia får fem olika motorer, bland annat en trecylindrig motor som verkar få kompressor vilket är en udda lösning – turbo är betydligt vanligare. Den kommer med antingen 95 eller 110 hk, där den sistnämnda också finns med dubbelkopplingslåda.

Den nya modellen får även flera nya säkerhets- och assistanssystem samt USB-C-uttag i innerbackspegeln (!).

Läs också: Skoda avslöjar elbilsplanerna – här är modellerna på ingång

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.