Nästa artikel
Victor Muller hoppas på ännu en nystart för Spyker
Nyheter

Victor Muller hoppas på ännu en nystart för Spyker

Publicerad 6 januari 2022
Med ryska investerare vill Victor Muller börja bygga tre nya Spykermodeller redan i år.

Det är tio år sedan Saab Automobile begärdes i konkurs, och först nu är själva konkursen avslutad. Victor Muller som var vd för holländska sportbilstillverkaren Spyker tvingades till slut ge upp.

Sedan dess har Spykers tillvaro kantats av ekonomiska problem. Så sent som för ett år sedan såg det ut som att Spyker helt skulle försvinna när Victor Muller ansökte om konkurs för bolaget för andra gången.

Men som vanligt med Victor Muller kommer nya besked. Den här gången ska bolaget ingå i nystartade Spyker Ltd som finansieras av ryska miljardären och oligarken Boris Rotenberg och affärsmannen Michail Pessis. Upplägget är ungefär detsamma som för ett år sedan och det återstår att se om det blir verklighet den här gången.

Nu vill Victor Muller börja bygga tre modeller redan i år. Det handlar om C8 Preliator, B6 Venator och suven D8 Peking-to-Paris där den äldsta modellen presenterades som koncept redan 2006, men fortfarande inte börjat byggas.

Som om inte det vore nog ska Spyker även återvänta till motorsportsvärlden, enligt Victor Muller, men det är oklart vilken typ av motorsport.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 7 januari 2022 Vi har mycket att tacka…
  • 7 januari 2022 Nisse, Muller har inte som…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.