Nästa artikel
Varningen: Rusning efter elbilar kan ge batteribrist
Nyheter

Varningen: Rusning efter elbilar kan ge batteribrist

Publicerad 26 april 2022
När elbilsförsäljningen ökar explosionsartat finns risk för brist på batterier, enligt chefen för Rivian.

Biltillverkarna är under hård press för att klara komponentbristen och måste prioritera hårt kring vilka bilar som byggs för att klara situationen. Men läget kan bli betydligt värre framöver, enligt chefen för Rivian.

– Halvledarna är bara en liten förrätt till vad vi kommer märka av framöver kring battericeller under de kommande två decennierna, har Rivianchefen R J Scaringe sagt enligt Wall Street Journal.

När allt fler biltillverkare nu skruvar upp produktionen av elbilar och när efterfrågan från köparna ökar allt snabbare tror inte chefen för Rivian att leverantörerna kommer hinna med. Han varnar för problem genom hela kedjan, från gruvdrift och råvarupriser till färdigt batteripaket.

– För att göra det väldigt enkelt så representerar hela världens produktion av battericeller långt under tio procent av vad vi behöver under de kommande tio åren.

Chefen för Rivian får delvis medhåll av Elon Musk som tidigare twittrat om att litiumpriserna nått ”galna nivåer” och att Tesla ”kanske behöver ge sig in i storskalig gruvdrift”.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 8 maj 2022 Exakt, det är kanon att…
  • 5 maj 2022 Undrar när vi skall släppa…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.