Nästa artikel
Teslas bilar blir inte mer självkörande i år heller
Nyheter

Teslas bilar blir inte mer självkörande i år heller

Publicerad 24 oktober 2022 (uppdaterad 24 oktober 2022)
Elon Musk varnar för att Teslas nya system förmodligen inte kommer bli godkänt för att användas på allmän väg under året.

Elon Musk har i åratal utlovat teknik som gör Teslabilarna mer självkörande. Men varje år har den utlovade tekniken flyttats fram.

Nu har det hänt igen. Teslas avancerade assistanssystem som kan ta över körningen i fler situationer än dagens system kommer inte bli godkänt för bruk på allmän väg under 2022, sa Elon Musk i samband med den finansiella rapporten för tredje kvartalet som kom i förra veckan.

Tesla säljer ett tillval som heter Full Self-Driving (Total självkörningsförmåga i Sverige) där företaget utlovar att bilen kan identifiera och reagera på trafikljus och stoppskyltar, och där bilen framöver även ska kunna styra själv i stadstrafik.

Nu varnar alltså Elon Musk för att det förmodligen inte heller kommer bli så under året – även om tekniken faktiskt finns på plats i bilarna innan nyår.

– Godkännande från myndigheterna är en separat sak. Vi kommer inte ha godkännande från myndigheterna vid den tidpunkten, säger han.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (3)

  • 25 oktober 2022 Finns folk som betalar vad…
  • 25 oktober 2022 Bejje Men ändå så betalas…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.