Nästa artikel
Tesla stäms igen för Autopilot: ”Falsk marknadsföring”
Nyheter

Tesla stäms igen för Autopilot: ”Falsk marknadsföring”

Publicerad 15 september 2022
Tesla dras återigen inför domstol för att ha kommit med falska löften om företagets Autopilotsystem.

Tesla har flera gånger fått hård kritik för de påståenden som företaget gjort om Autopilotsystemet och tillvalet som kallas Total självkörningsförmåga.

På onsdagen lämnades en så kallad grupptalan in mot Tesla. Enligt bilägarna ska Elon Musk i sex års tid ha lovat att en fullt fungerande och självkörande bil ska vara ”runt hörnet”. Det beskrivs som falsk marknadsföring och bilägarna hävdar att det gjorts för att driva upp börskursen och öka försäljningen.

– Tesla har ännu inte producerat något som ens hjälpligt liknar en helt självkörande bil, säger Briggs Matsko, en av personerna bakom grupptalan, till Reuters.

Han säger också att han känner sig som en ”testingenjör” för Teslas ofärdiga teknik som enligt honom har mängder av problem – till exempel ska systemet ha kört mot rött och styrt in i mötande trafik.

Tesla har inte kommenterat beskedet men har tidigare gjort klart att systemen numera har tydliga texter om att föraren måste vara aktiv och ha uppmärksamheten på vägen. De system som finns i dagens Teslabilar är inte självkörande.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (2)

  • 16 september 2022 Tesla verkar jämt vara i…
  • 15 september 2022 Allt är som vanligt med…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.