Nästa artikel
Tesla uppdaterar över 362 000 bilar i USA
Nyheter

Tesla uppdaterar över 362 000 bilar i USA

Publicerad 16 februari 2023 (uppdaterad 16 februari 2023)
FSD Beta-mjukvaran är vara trafikfarlig, uppger Tesla för myndigheten NHTSA.

Problem med det så kallade Full Self Driving-systemet, eller FSD Beta, har tvingat Tesla att skicka ut en uppdatering till över 362 000 bilar i USA. Det rapporterar Reuters.

Officiellt kallas det hela för en återkallelse eftersom Tesla skickat in information om åtgärden till trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA, men bilarna behöver inte tas in på verkstad utan uppdateringen skickas ut till bilarna över nätet.

Tesla uppger för myndigheten NHTSA att bilar som använder mjukvaran bland annat kan ”agera osäkert i korsningar, som att köra rakt igenom en korsning när bilen ligger i en fil som ska svänga, köra in i en stoppskyltsförsedd korsning utan att stanna helt eller köra in i en korsning trots att det är gult utan att iaktta försiktighet.”

FSD Beta är ett ofärdigt system med ambitionen att göra bilarna helt förarlösa. Tesla har tidigare uppgett att systemet används av omkring 400 000 kunder i Nordamerika.

Elon Musk har flera gånger utlovat att bilarna ska bli mer självkörande. Foto: Nvidia/Creative Commons

Tesla har i många år utlovat en färdig version av funktionen Total självkörningsförmåga, men den är alltså fortfarande på betastadiet – något som retat upp många Teslaägare som betalat dyrt för tillvalet.

Även själva namnet på funktionen har fått hård kritik. Tvärt emot vad många tror gör Total självkörningsförmåga inte bilen självkörande.

Bilarna som omfattas
  • Tesla Model S och Model X av modellår 2016–2023
  • Tesla Model 3 av modellår 2017–2023
  • Tesla Model Y av modellår 2020–2023

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (30)

  • 19 februari 2023 AL, Tesla har gjort fel med…
  • 19 februari 2023 En annan kan ju undra varför…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.