Nästa artikel
Tesla sänker kraven – rullar ut FSD till fler
Nyheter

Tesla sänker kraven – rullar ut FSD till fler

Publicerad 2022-09-16 11:03 (uppdaterad 2022-09-16 11:15)
Teslas ”Full Self Driving”-funktion testas just nu av 100 000 förare i USA. Efter en ny uppdatering kan de bli ännu fler.

Tesla är på väg att rulla ut en ny uppdatering av sin så kallade FSD Beta-mjukvara till sina bilar – version 10.69.3 för den som håller räkningen.

I samband med det kommer Tesla att göra systemet tillgängligt för fler frivilliga testförare, skriver vd:n Elon Musk på Twitter.

Tesla har ett eget poängsystem som avgör vem som får tillgång till funktionen genom att mäta hur säkert förarna kör och hur uppmärksamma de är på vägen.

Hittills har bara de som har minst 95 poäng fått tillgång till FSD-funktionen. I samband med uppdateringen sänks det kravet till 80 poäng. Innan året är slut kan FSD Beta komma att rullas ut till samtliga bilar i USA, skriver Insider.

Målet med Full Self Driving är att bilarna så småningom ska kunna köra helt på egen hand, utan mänsklig inblandning.

Teslas strategi att låta sina kunder testa prototypversioner av systemet på allmänna vägar har fått kritik från flera håll för att vara osäkert. Tesla, å sin sida, menar att massinsamling av data från bilar ute i trafiken är det enda sättet att få autonoma bilar att fungera.

För närvarande är FSD-funktionen enbart tillgänglig i USA. I Europa är självkörande bilar, med vissa undantag, fortfarande inte tillåtna.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 2022-09-16 13:39 Tesla har rätt i sitt sätt…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.