Nästa artikel
Tesla pausar utrullning av Total självkörningsförmåga
Nyheter

Tesla pausar utrullning av Total självkörningsförmåga

Publicerad 28 februari 2023
Tesla har bestämt sig för att stoppa utrullningen av det kontroversiella systemet Total självkörningsförmåga eftersom det måste uppdateras.

Tidigare i februari gick Tesla ut med en formell återkallelse i USA. Totalt måste mjukvaran uppdateras i över 362 000 bilar som har betaversionen av Teslas system Total självkörningsförmåga, eller ”Full Self-Driving Capability” som det heter på den amerikanska marknaden.

FSD Beta är ett ofärdigt system med ambitionen att göra bilarna helt förarlösa. Men trots upprepade löften har systemet ännu inte släppts i skarp version.

Mjukvaran kan enligt återkallelsen ”agera osäkert i korsningar, som att köra rakt igenom en korsning när bilen ligger i en fil som ska svänga, köra in i en stoppskyltsförsedd korsning utan att stanna helt eller köra in i en korsning trots att det är gult utan att iaktta försiktighet.”

Nu stoppar alltså Tesla utrullningen av systemet tills uppdateringen är genomförd. Någon tidsplan finns dock inte och systemet går fortfarande att beställa för nya Teslaägare till en kostnad av motsvarande 155 000 kr.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 28 februari 2023 Konsumentverket! Fortfarande…
  • 28 februari 2023 Ja det är på tiden. Nu…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.