Nästa artikel
Tesla får återigen nobben i skyltkonflikten
Nyheter

Tesla får återigen nobben i skyltkonflikten

Publicerad 22 december 2023
Teslas överklagan om att få ut registreringsskyltar till nya bilar avslås av hovrätten. ”Enda rimliga slutsatsen”, tycker fackförbundet.

Teslas svenska bolag har tidigare överklagat tingsrättens beslut att Postnord måste dela ut registreringsskyltar till nya bilar. Men nu avslås överklagan av Svea hovrätt, uppger TT.

Det är fackförbunden Seko och ST som infört en sympatiåtgärd som stöd för IF Metalls strejk. Målet är att få Tesla att teckna kollektivavtal i Sverige. Postnord har hänvisat till ”force majeure”, alltså händelser som inte går att förutse, och hävdat att strejkrätten är grundlagsskyddad och trumfar utdelningsplikten i postlagen.

Tesla får nu alltså inte ut några registreringsskyltar på det vanliga sättet, men har ändå hittat metoder för att komma runt skyltstoppet.

”Det är glädjande att hovrätten landar i den enda rimliga slutsatsen, att den grundlagsskyddade strejkrätten trumfar Teslas intressen”, skriver Sekos förbundsordförande Gabriella Lavecchia i en kommentar till nyhetsbyrån.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.