Nästa artikel
Nytt skyltstopp för Tesla – och ingen sophämtning
Nyheter

Nytt skyltstopp för Tesla – och ingen sophämtning

Publicerad 14 december 2023 (uppdaterad 14 december 2023)
Göta hovrätt upphäver Norrköpings tingsrätts beslut om att Tesla tillfälligt får hämta ut registreringsskyltar i väntan på slutgiltigt beslut.

Teslas svenska bolag är mitt uppe i rättsliga processer mot både Postnord och Transportstyrelsen. Anledningen är att Tesla inte får ut registreringsskyltar till nya bilar.

När det gäller tvisten mot Transportstyrelsen har Norrköpings tingsrätt tidigare meddelat att Tesla skulle få ut registreringsskyltarna direkt från tillverkaren i väntan på slutgiltigt beslut. Det överklagades av Transportstyrelsen.

Nu upphävs dock beslutet av nästa instans, Göta hovrätt. Det innebär att Tesla inte får ut några skyltar den vägen – ärendet ska först avgöras av tingsrätten.

Hovrätten har inte tagit ställning till själva sakfrågan utan bara till Teslas krav att få ut skyltar tillfälligt i väntan på beslut.

– Hovrätten har vid sin prövning inte haft anledning att överväga frågor med anknytning till strejkrätten eller andra arbetsrättsliga frågor, säger hovrättsrådet Ulrik Lönnmyr i ett pressmeddelande.

Vid sidan av skyltkonflikten har fackförbundet Transport varslat om ytterligare en sympatiåtgärd i form av en blockad mot bortforsling av avfall. Teslas verkstäder kommer därmed inte få sina sopor och annat avfall, som batterier och oljor, hämtade av Transports medlemmar, från och med julafton.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.