Nästa artikel
Nytt bakslag för Tesla i skyltkonflikten
Nyheter

Nytt bakslag för Tesla i skyltkonflikten

Publicerad 7 december 2023 (uppdaterad 7 december 2023)
Tesla ville få registreringsskyltar till nya bilar levererade av Postnord i väntan på slutgiltigt beslut. Det går inte tingsrätten med på.

Teslas svenska bolag har stämt både Transportstyrelsen och Postnord, eftersom elbilstillverkaren inte får ut registreringsskyltar till nya bilar på grund av sympatiåtgärder i IF Metall-konflikten.

Nu har Solna tingsrätt beslutat att Tesla inte ska få några skyltar levererade av Postnord i väntan på att det slutgiltiga beslutet tas. Det var något som Tesla hoppades få till i stämningsansökan.

Enligt tingsrätten behövs ”mycket speciella förhållanden” för att den typen av undantag ska kunna göras, och kriterierna för det har inte uppfyllts. Att tillåta leverans av skyltarna i väntan på beslut hade inneburit att ge Tesla delvis rätt redan nu.

– Målet innehåller svåra frågor om bland annat betydelsen av stridsåtgärder och postmottagares rättigheter, När tingsrätten avgör målet kommer tingsrätten att besluta om Postnord ska förpliktas att lämna ut försändelser till Tesla, säger chefsrådmannen Patrik Alm i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (52)

  • 19 december 2023 Vi stänger den här tråden på…
  • 16 december 2023 Pi skrev: Vet inte om Ingvar…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.